Коледното надиграване събра стотици русенци

9

Събитието се проведе в зала "Дунав"

В зала „Дунав“ се проведе традиционното Коледно надиграване на Община Русе. В събитието, гледано от стотици русенци, се включиха любителски и професионални фолклорни танцови състави от Русе. Проявата се осъществява с подкрепата на ОП „Русе Арт“ и е част от Коледно-новогодишния календар на Община Русе.

Публиката имаше удоволствието да се наслади на изпълненията на ФТТ „Найден Киров“ с участие на всичките си формации, ансамблите „Зорница”, „Здравец” и „Русчуклийче“ при Общинския детски център за култура и изкуство и „Зора“ при Общинския младежки дом. В надпреварата се включиха и популярните русенски клубове за народни танци „Играорци”, „Нашенци“, „Фламинго Етно“, „Жълтица“, „Родолюбец“ и „Орисия“.

Танцьорите в конкурсната програма бяха оценявани от хореографите Eмил Костадинов, Ренета Стефанова и Цветомир Панчев.

В първата възрастова категория за деца от III до VI клас първото място бе присъдено на Мая Златева и Симеон Коев. Втори се класираха Габриела Димитрова и Димитър Първанов, а трети бяха Анита Петрова и Лъчезар Цветков.V

Във втора възрастова група /VII – XI клас/ на първо място се изкачиха Калина Тотева и Христо Тодоров, второто място отиде при Михаела Стоянова и Максим Атанасов, а трети станаха Даная Иванова и Момчил Желязков.

Зрителите също имаха възможността да покажат своите умения в народните танци. За най–добри в правото хоро и ръченицата журито избра Илияна Митева на първо място, Виктория Ангелова на второ, а Радостин Прокопиев се класира трети.

Правото да се състезават за приза Мис и Мистър танц 2023 имаха класиралите се на първите три места състезателни двойки от двете категории, както и отличените в надпреварата на публиката участници. С отличието си тръгнаха Калина Тотева и Максим Атанасов.

Всички победители бяха наградени от заместник–кметовете на Община Русе Енчо Енчев и Димитър Недев. Отличените получиха награди и грамоти, осигурени от Община Русе.

За десета поредна година бе присъдена и престижната Награда за най-артистично изпълнение, учредена от ФТТ „Найден Киров” на името на неговия основател – творецът и хореограф Иван Донев. Тя бе връчена от ръководителя на фолклорно–танцовия театър Богдан Донев и отиде при 10-годишния Димитър Първанов от ФТА „Здравец“ с ръководител Димитър Донев към Общинския детски център за култура и изкуство.

Тази година оркестърът на Детско-юношески фолклорен ансамбълЗорница“ при Общинския детски център за култура и изкуство подкрепяше със своите изпълнения надиграващите се състезателни двойки.

Водещ на фолклорния празник беше актрисата от Държавен куклен театър - Русе Деница Дончева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Скомба
    Ей пак се намира някой недоволен. Направо ще ме уморите. Само някви пидираси коментират. Що не било в Арена Русе...? Ами дай у вас да го направят бе, капут. Ако беше в Арената сигурно някой щеше да реве що не е в зала Дунав, че Арената му е далеко или пък са го изнасилили преди 32 години като беше на строеж там и има лоши спомени...
  • 12
    1
    праз
    Що не го направиха в Арена Русе? Стои празна, никой няма намерение да ѝ завърши вътрешния дизайн. Докога ще е на цимент и без уют? Който е взел решение да сложи тези грозни сиви седалки, изобщо не е мислил, че няма да има никаква атмосфера. Хората слагат червено, синьо, оранжево. Нещо колоритно. А в нашата - ърбън сиви циментови стени, грозни сиви седалки. За капак (буквално) студено лед осветление. Да вземат пример от варненския Дворец културата и спорта. Там са сложили много приятни "дрешки" на седалките и е много свежо. Там се чувства топлина, уют. А в нашата, иначе модерна зала - студенина и враждебност.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари