Ангела Меркел заяви, че няма да се кандидатира за пети мандат

0
Германският канцлер отрече спекулациите относно възможността за поредна пета номинация за поста канцлер
Германският канцлер отрече спекулациите относно възможността за поредна пета номинация за поста канцлер Снимка: Getty Images

Германският канцлер Ангела Меркел отрече спекулациите относно възможността за поредна пета номинация за поста канцлер и заяви, че не мисли за това, пред германския телевизионен канал ZDF, цитирана от TACC.

„Не, наистина не“, каза тя, отговаряйки на въпрос за готовността си да стане канцлер за пети мандат в светлината на коронавирусната криза и необходимостта тя да бъде преодоляна. Меркел добави, че решението ѝ е "много твърдо".

По-рано германският вътрешен министър Хорст Зеехофер в интервю за вестник „Bild am Sonntag“ заяви, че в последно време е чул мнението, че Меркел трябва да остане, защото тя управлява държавата много добре по време на епидемията.

Меркел в края на октомври 2018 г. обяви решението да не се кандидатира повече за председателството на Християндемократическия съюз. Това беше предшествано от незадоволителните резултати, показани от консерваторите на регионалните избори. Тя каза също, че тя ще остане начело на правителството до 2021 г. и след това няма да заема политическа длъжност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари