Андрей Гюров: Доказахме, че не работим за постове

0
Търсим необвързан политически управител на БНБ
Търсим необвързан политически управител на БНБ Видео: NOVA

Преди дни той се оттегли от надпреварата за БНБ

От самото ни влизане във властта казахме, че не работим за постове. Мисля, че го доказахме и с оттеглянето на кандидатурата за БНБ”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” председателят на парламентарната група на „Продължаваме ПромянатаАндрей Гюров.

Породи се политическо напрежение около този пост. Дискусията беше изместена от такава на идеи и аргументи към политически заявки, което не можем да позволим на този етап. Като най-голяма парламентарна сила носим отговорността за стабилността на управлението. Мисля, че беше добро решене да оттеглим кандидатурата, за да дадем шанс и на нашите партньори от коалицията и да подновим процедурата”, каза още Гюров.

Той коментира и протестите заради лошите пътища у нас.

Това е едно наследство от многогодишното управление на ГЕРБ. Те ни оставиха две неща – пътища в лошо състояние и недействителни договори за поръчки. В момента работим върху това да разрешим казуса. Виждаме, че влиза проект за решение от Министерството за регионалното развитие и благоустройството в НС, което трябва да одобрим. Повдигнаха се много въпроси – дали това трябва да става със санкции на парламента. Решение ще има, ще работим денонощно. Това не е проблем от вчера. Трябва осигурим средствата, които са заделени в бюджета и да направим така, че по законен начин да достигнат до фирмите, които вече са свършили работата си. Другото, което трябва да направим е, следващите 520 млн. лв., които са за поддръжка и ремонт на пътищата да отидат наистина там, където трябва”, каза той.

По думите му „при една нова процедура всички опции са на масата”.

Димитър Радев е доказан професионалист. Очакваме от бъдещия директор на БНБ да постави фокус върху борбата с корупцията, изчистването на проблемите в банковата система, предотвратяването на прането на пари, изясняването на ситуацията с КТБ”, поясни председателят на парламентарната група на ПП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Нели КОЛЕВА
    Преди малко изслушах с внимание декларацията на ПП.Суха,скучна,написана , може би набързо и пълна с обещания.Направи ми впечатление многократно използваното бъдеще време-ще...,ще... и още много от него.Депутати,ние живеем тук и сега,плащаме данъци,такси,осигуровки- също тук и сега.Така,че стегнете се и работете качествено.Когато човек не работи качествено-взема по-малка заплата,или при системен брак-освобождават го от работа,не бъдете такива хора!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари