Александър Симов: ПП - ДБ направиха Бойко Борисов да изглежда разумен политик

1
И двете коалиции ще предложат правителство на малцинството, за да се изкарват жертви в кампанията след това, смята депутатът от БСП
И двете коалиции ще предложат правителство на малцинството, за да се изкарват жертви в кампанията след това, смята депутатът от БСП Видео: NOVA

И двете коалиции ще предложат правителство на малцинството, за да се изкарват жертви в кампанията след това, смята Симов

В уникална ситуация сме. Нямаме политически послания, които да коментираме, има само модели за поведение в „джунглата”. Буквално на третия ден след изборите сме свидетели на животински флирт между първата и втората политическа сила”. Това заяви в предаването „На фокус” по NOVA Александър Симов от БСП.

ПП и ДБ влязоха в танца на ББ. Той им каза: „Предложете кабинет”. И те му предлагат, дават му възможност да го отхвърли. ПП и ДБ направиха нещо, за което не съм смятал, че е възможно – направиха Бойко Борисов да изглежда разумен политик”, коментира Симов.

Изводът, който можем да си направим, е, че гледахме театър. Нито първата, нито втората сила искат да направят правителство”, смята той.

Според Симов БСП, които са с 23 депутати, знаят своето място. „В последните 4-5 парламента БСП е гласът на разума. БСП единствена последователно повтаряше едни и същи неща”, смята Симов.

Той отхвърли възможността да има коалиция между ГЕРБ, БСП и ДПС. „Никой никога не е говорил подобно нещо. На етап сме, в който коалициите са невъзможни. Ако можем да си представим някакъв сравнително позитивен изход, то може би някакъв оптимален вариант е, ако се постигне съгласие за експертен кабинет, със стриктно ограничен мандат, с конкретни задачи. Според мен по-скоро няма да има такова”, каза Симов.

И първата, и втората политическа сили вероятно ще предложат правителство на малцинството, за да могат да се изкарват жертви в кампанията”, смята още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари