8 мъже и 2 жени с коронавирус са починали в Русенско

0
81 са новите случаи на Covid-19 в Русенско за изминалото денонощие
81 са новите случаи на Covid-19 в Русенско за изминалото денонощие

81 са новите случаи на Covid-19 в Русенско за изминалото денонощие

Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. 55 от заболелите са от община Русе. 12 заразени има в Бяла, по четирима в Ценово и Иваново, по трима в Сливо поле и Борово. Същевременно оздравелите са 17, а починали са осем мъже и две жени с положителен тест за коронавирусна инфекция.

Активните случаи са 796, като от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 16 348, а преболедувалите са 14 508. Справка в Единния информационен портал показва, че областта се нарежда на девето място по заболеваемост в страната. През вчерашния ден няма област без нови случаи на Covid-19, като най-малко са регистрираните в Кърджали – 17.

На болнично лечение към момента в областта се намират 214 души, като 46 от тях са в реанимация. Свободните легла са 110, от които интензивните са 15.

До момента в областта са извършени 69 763 имунизации, като повторна доза са получили 35 163 лица.

Припомняме, че през утрешния празничен ден са предвидени да работят два имунизационни пункта, като и в двата няма да е необходимо предварително записване на час. Всеки, желаещ, ще може да се имунизира срещу Covid-19 от 14:00 до 18:00 часа в Университетска болница „Канев“, както и от 10.00 до 14.00 часа в беленската болница „Юлия Вревска“.

Навсякъде са осигурени достатъчно количества от всички налични видове ваксини, така че да може да бъде направен избор между и РНК и векторни препарати. Ваксините, които ще се прилагат в лечебното заведение в Бяла са на „Пфайзер“, „Модерна“ „Астра Зенека“ и еднодозовият препарат на „Янсен“, а в УМБАЛ „Канев“ ще бъдат осигурени ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари