5 начина да откажеш на мъж без да го обидиш

0
Предлагаме ти няколко начина, с които да откажеш среща без да накараш обожателя си да се чувства наранен или засегнат по някакъв начин
Предлагаме ти няколко начина, с които да откажеш среща без да накараш обожателя си да се чувства наранен или засегнат по някакъв начин

Всички сме си представяли идеалната ситуация, в която мечтаното от нас момче ни кани на среща съвсем изненадващо и ние с пърхащи мигли казваме „да“.

Случва се понякога обаче да ни покани на среща някой, когото не харесваме и в същото време да е толкова мил, че да не искаме да го обидим. Предлагаме ти няколко начина, с които да откажеш среща без да накараш обожателя си да се чувства наранен или засегнат по някакъв начин.

Кое е вашето оправдание да не правите секс?

Проблемът: Няма никаква химия От известно време усещаш, че най-добрия ти приятел има някакви повече от приятелски чувства към теб? И въпреки че го обичаш по свой начин, любовта ти е сто процента платонична, не можеш да си представиш по никакъв начин да го целунеш, камо ли нещо друго.

Решението: Бъди абсолютно пряма. Ето какво да кажеш: „От известно време усещам, че ти може би искаш да сме повече от приятели. Затова ми беше странно да НЕ кажа нищо. Нямам никакви повече от приятелски чувства към теб. Какво казваше за лекцията, която искаш да ти дам?“.

Проблемът: Не искаш да рискуваш приятелството ви Понякога има химия между приятели, но не си сигурна дали искаш да се превърнете в нещо повече.

Решението: Сложи граници. Кажи нещо от рода на: „Толкова съм зле във връзките, че не искам да започвам нищо романтично с теб, за да не разваля приятелството ни".

Проблемът: Той е абсолютно непознат Всички някога сме си падали по хора, които не познаваме и дори не знаят, че съществуваме. Когато нещата са обърнати, положението е още по-сложно.

Решението: Кажи му, че искаш да го опознаеш като приятел.

Проблемът: Колеги сте От опит можем да ти кажем – да излизаш с колега от работа е много, много лоша идея! Има опасност бързо да си омръзнете, освен това ставате обект на Голямото шушукане в офиса.

Решението: Първо се самоубеди, че да излизаш с колега не е добра идея. Веднъж свикнеш ли сама с тази мисъл, ще ти е по-лесно да откажеш срещата. Когато те покани, просто кажи директно: „Не излизам с колеги. Не е нищо персонално към теб“. Забележка: Обмисли го много добре. Някои от най-стабилните и успешни връзки започват именно на работа, сама го знаеш.

Проблемът: Най-големият ти враг явно имал сърце, но ти не искаш да му дадеш своето Сещаш се, има един тип мъже, които изразяват чувствата си по неподозиран начин – като те карат да се чувстваш зле.

Решението: Кажи му, че искаш да сте само приятели: „Wow, никога не съм си мислила, че точно ти ще ме поканиш на среща. Аз не чувствам нещата по същия начин, но мисля, че можем все пак да бъдем приятели?".

Източник: Woman.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари