296 часа след труса: Откриха двама оцелели в руините на Хатай

2
Единият от спасените е дете
Единият от спасените е дете Снимка: ЕПА

Единият от спасените е дете

Още трима души, сред които дете, бяха открити живи по руините в Хатай - 296 часа след смъртоносното земетресение. Единият от тях почина минути по-късно. Детето и другият оцелял са откарани в болница, предава БНТ.

Броят на жертвите в Турция и Сирия надхвърли 45 000 души.

Само в Турция загиналите са над 39 600, като броят им може да се увеличава, тъй като все още много хора не са открити под руините. Около 264 хиляди апартамента в страната са разрушени, сочи статистиката до момента.

Сред жертвите е и футболистът на "Хатайспор" Кристиан Атсу.

31-годишният ганаец е юноша на Порти, а в професионалния футбол освен за "драконите" е играл още за отбори като Челси, Евертън, Малага, Нюкасъл Юнайтед. За националния отбор на Гана пък записва общо 69 двубоя, в които бележи 9 гола и участва с "черните звезди" на Световното първенство в Бразилия през 2014 година.

В Сирия броят на жертвите е без промяна вече няколко дни - над 5800 души. Хуманитарната обстановка там е изключително тревожна.

133 000 бременни жени са засегнати от земетресението, сочат данни на ООН. 44 000 от тях ще дадат нов живот през следващите три месеца, което ги поставя под риск може да застраши живота им, заради тежките условия след бедствието.

Конвои с хуманитарна помощ продължават да прекосяват сирийската граница, въпреки усложнената обстановка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари