13 психологически трика, които ще накарат хората да ви харесват

1
13 черти на магнетичните хора
13 черти на магнетичните хора

Има хора, които излъчват такъв невъобразим магнетизъм, че карат всички хора около тях да искат и да търсят компанията им според Обекти. 

Те искат да бъдат като тях, да спечелят одобрението им и дори приятелството им.

Тези хора несъмнено имат проблеми, но някак, с общуването си, успяват да станат неустоимо магнетични. Привлекателни са за противоположния пол и изобщо за хора от всякакви възрасти, които търсят начин да комуникират с тях.

Въпросът е „Как да бъдем като тях?“. Тези 13 психологически трика, предложени от BrightSide, ще ви помогнат.

Изградете индивидуален стил

Нужно е просто да откриете нещичко, което да е само ваше, което да ви отличава от останалите. Детайл, който напомня само за вас и който се съчетава по съвършен начин с визията ви.

Именно това ще накара непознатите да ви запомнят, като тук красотата не играе роля. Може и да ви се струва странно, но уникалността на един човек може да бъде видяна в която и да е форма на лицето или тялото. Това може да е жест, мимика, дреха или начин на комуникация.

Открийте своята голяма мечта

Искате хората около вас да се вдъхновяват, да ви търсят за съвет, да оценяват индивидуалнстта ви? В такъв случай ви е необходима причина, за която съществувате.

Амбиция и желание да промените нещо в този свят. Да се борите за нещо. Защото човек без мечта е като книга без идея.

Докосвания

Направено е проучване с красиви мъже, които искали телефоните на дами по улиците. Някои от тях били докосвани, други - не. Мъжете са имали два пъти повече късмет с дамите, които са докоснали. Разбира се, трябва да се съобразите с етикета на мястото, на което се намирате, както и с взаимоотношенията, в които сте с хората.

Бъдете уверени

Искате да бъдете харизматични? Нужна ви е увереност. Трябва да сте решителни, да разчитате на себе си, да не очаквате помощ от останалите и да успявате да разкажете идеите си на другите така, че всички да ви разберат.

Околните могат да усетят увереността ви и по начина, по който говорите. Добре е да избягвате фрази като "предполагам, че...", "надявам се", "очаквам", "може би", най-вероятно".

Не се оплаквайте

Едва ли ще уважавате човек, който постоянно се оплаква. За възхищение и дума не може да става дума. Хората с харизма винаги са позитивни. Избягвайте критиката, оплакванията и негативните теми. Ако не всичко е на мястото си в живота ви, започнете разговор, който ви носи удоволствие и ще донесе същото на събеседниците ви.

Използвайте езика на тялото

Поведението ви трябва да отразява вашата увереност. Не си играйте с предмети, докато говорите или с косата си, гледайте събеседника си в очите и избягвайте затворените позиции на тялото.

Бъдете добри разказвачи

Не всеки може да направи една история увлекателна. За това е нужен истински талант. Но не винаги. Разказвачеството е умение, което може да се придобие. Използвайте хумор, особено самоирония. Не забравяйте за езика на тялото, бъдете емоционални и бъдете позитивни. Не се притеснявайте, ако някоя от историите или шегите ви не проработят. 

Разкажете своята собствена история. Ако хората са чули нещо наистина интересно, те ще го споделят с други около тях. +

Кажете някоя тайна

Разкриването пред другия е едно от сигурните оръжия за постигане на целта. Когато кажете нещо, което по принцип не се знае от друг, вие допускате другия човек по-близо до вас. Така той ви вярва повече и ви харесва повече.

Не извръщайте очи

Старайте се да не извръщате очи, когато говорите с някого. Понякога един проницателен поглед може да каже повече от хиляда думи. Контактът с очите говори, че вие слушате активно своя събеседник. 

Научете се наистина да слушате околните

Покажете истински, непресторен интерес към живота на останалите. Слушайте ги внимателно. Това е истинско изкуство. Когато започнете да обръщате внимание на нещата, които другите казват и се интересувате от тях, автоматично ще ги накарате да се чувстват значими и дори специални. 

Използвайте "ефекта на огледалото"

Той работи изключително простичко - имитирайте жестовете, мимиките и интонацията на човека отсреща, за да го накарате да ви хареса. Това винаги действа, защото е тясно свързано с човешката природа и по-скоро с нарцисизма - по този начин събеседникът ви инстиктивно започва да се чувства в синхрон с вас. 

Покажете им, че ги харесвате

Чували ли сте някога за феномена "реципрочност на харесването"? Става въпрос за тенденцията хората да харесват повече тези, които харесват тях самите. Това е факт, защото хората усещат топлината и топлотата. Ако искате да спечелите някого, просто му покажете, че го харесвате.

Разлейте си кафето

Това може да звучи странно, но проучвания показват, че хората, които имат нужда от съпричастност и състрадание, получават и нашето доверие и симпатия. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари