12-годишна циганка е по-умна от Айнщайн

9
Тя е само на 12 години и успя да покаже забележителен резултат на теста за интелигентност като постигна 162 точки
Тя е само на 12 години и успя да покаже забележителен резултат на теста за интелигентност като постигна 162 точки

Ромката Никол Бар със скромните си 12 години успя да покаже забележителен резултат на теста за интелигентност като постигна 162 точки. Това впечатляващо постижение надминава дори резултата на Стивън Хокинг и на Алберт Айнщайн.

За това, че най-умното британско дете е от ромски произход, съобщава италианското издание „Стампа“, а преди няколко дни вестниците във Великобритания съобщиха, че малката Никол вече е пълноправен член на сдружението Менса – то обединява най-умните хора по целия свят.

Никол е гордостта в семейството, които всъщност са британски роми. Дванадесетгодишната британка живее с майка си Доли в малка каравана в град Харлоу на север от Лондон. Бащата на детето работи като чистач.

Още в ранна детска възраст малката дама само за няколко секунди е успявала да нареди сложен пъзел, на 10 години пък е решавала математически задачи с висока сложност, непосилни дори за децата от горните класове.

Освен занятията в училище, които Никол не пропуска, през свободното си време отново заляга над математиката. Феноменалната й памет допълва и друг нейн талант. Младата ромка намира време дори да изрази себе с участията й в театрална група.

Към все по-засиления интерес към семейството, бащата на Никол се отнася спокойно и споделя, че не произходът е определящ за постиженията на човек, дори напротив. Гордият баща се радва, че новината за безспорната интелигентност на детето му е пример, че от ромската общност не произлизат само лоши новини.

Източник: ДЕЛО
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари