12 души намериха смъртта си по русенските пътища

0
1065 пътнотранспортни произшествия, от които 248 тежки, с 12 загинали и 336 ранени – това е статистиката от началото на годината досега за Русенска област
1065 пътнотранспортни произшествия, от които 248 тежки, с 12 загинали и 336 ранени – това е статистиката от началото на годината досега за Русенска област Снимка: БГНЕС / Архив

1065 пътнотранспортни произшествия, от които 248 тежки, с 12 загинали и 336 ранени – това е статистиката от началото на годината досега за Русенска област.

Тя бе представена във връзка с Европейския ден без загинали на пътя, който у нас е под мотото „Спаси животи“, предаде БГНЕС.

На фона на стряскащите цифри малко успокоение внася фактът, че в сравнение със същия период на миналата година има 10 загинали по-малко.

В 24-часовата полицейска акция, която стартира в полунощ, участват всички екипи на Пътна полиция - Русе заедно с регионалните полицейски управления.

Макар до обяд да нямаше регистрирани катастрофи, бяха установени редица други нарушения – на шофьори без книжки и след употреба на алкохол, много водачи без предпазни колани и без светлини.

В следобедните часове ще бъде засилен контролът на пътя Русе - Бяла във връзка с пътуванията за предстоящите почивни дни и спирането на тежкотоварните камиони.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари