Русенци подкрепиха Галимир в битката му с рака

0

Вчера вечерта в Пленарна зала се проведе благотворителен концерт в подкрепа на Галимир от Русе.

Над 100 русенци дариха средства за лечението на младежа, който от седем години се бори с тежко заболяване.

На входа на залата имаше кутии за дарения, в която се събираха по 7 лева за билет за концерта. Събраната сума в кутиите ще стане ясна утре.

Концертът откри група Nova, чийто вокалист е брат на Галимир. На сцената се изявиха и Виктория и Марио от „Х Фактор“, Фолклорен танцов театър „Найден Киров“, балет „Гейм“, клуб по спортни танци „Настроение“, бели денс „Емоция“, формация „Star Dance“, Мария Атанасова, която изпълни произведение на класическа китара, Мартин Тодоров - соло китара, хип-хоп училище „The Centre“, рок група Gunpower и трио, което изпълни народни песни, както и младата надежда Мира Пуйкова, която пя и танцува.

Водещата на концерта информира, че сумата необходима за лечението на Галимир е близо 90 000 хиляди. Досега са събрани 66 000 лв., но останала сума е непосилна за семейството на русенеца.

24-годишният младеж, болен от лимфом на Ходжкин (злокачествено образувание на лимфната система), получава от държавата пенсия от 126 лв. и средства за лекарства 19,50 лв. Сами разбирате колко нищожна е тази помощ и ако момчето разчиташе на тези пари, досега щеше да се е предал. Но той е на финала на своята битка, близо е до събирането на цялата сума, необходима за лечение в турска клиника, където ще му бъдат трансплантирани стволови клетки.

Затова ако искате да му помогнете, можете да дарите средства по сметката в: 

Прокредит Банк ЕАД

IBAN BG63PRCB92301048874810

Титуляр: Галимир Галинов Георгиев

PayPal: [email protected]

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари