Женският футбол в Русе навърши 1 година!

0
Треньорът на футболистките търси нови попълнения за отбора
Треньорът на футболистките търси нови попълнения за отбора Снимка: fcdunav.eu

Една година измина от възраждането на женския футбол в Русе.

Всичко започна на 1 юли 2015 г. Административният мениджър и треньор във ФК "Дунав" Огнян Цветанов се нае със задачата да селектира и подготвя момичета на различна възраст, информира ТОП НОВИНИ.

Интересът стана все по-голям и през есента вече имаше сформирани и подготвени боеспособни състави на девойки до 12 г. и до 15 г.

Те взеха участие в общо 8 турнира под егидата на БФС. В тях постигнаха много добри резултати срещу далеч по-опитни отбори, развиващи женски футбол от години. Успяха дори да се преборят и за едно второ и едно трето място при 12-годишните. Това донесе и домакинство на една от надпреварите на Русе.

На 8 юли момичетата заминават за поредното си участие в турнир. То е в Берковица, където ще мерят сили срещу отбори от Видин, Плевен, "Светкавица" Градешница и представители на домакините.

"Момичетата се справят все по-добре. Надявам се обаче и интересът да продължи да се увеличава, за да сме конкурентоспособни на другите отбори. В тази връзка всички желаещи са добре дошли да запишат децата си на клубната ни база в квартал "Здравец", като могат да ме потърсят и директно на моя телефон - 0894704240", сподели Цветанов.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари