Велико Търново измества Русе!?

4
Подготвя ли се отнемането на статута на Русе като център на Северен централен район
Подготвя ли се отнемането на статута на Русе като център на Северен централен район

Днес, на първа страница във в-к "Утро", се появи публикация, озаглавена „Търново измества Русе като център на Северен централен район?“.

По този повод ние, народните представители, избрани от листата на БСП за България от 19-ти МИР -  Крум Зарков, Георги Стоилов и Пенчо Милков – заявяваме ясно, че не сме запознати с подобна идея и категорично ще й се противопоставим.

Процедурата за такава промяна се извършва от Министерския съвет, съставен от ПП ГЕРБ и ОП. Още днес ние ще подготвим и внесем актуален въпрос до Министъра на регионалното развитие и благоустройство, подготвя ли се наистина и обсъжда ли се отнемането на статута на Русе като център на Северен централен район в полза на друг град.

Изразяваме готовност за съвместна работа с колегите ни народни представители от 19-ти МИР от всички политически сили и със съгражданите ни в името на това гр. Русе да запази статута си на център на СЦР. Тази роля на града ни не може да се оспорва с оглед на геостратегическото местоположение на Русе, неговия икономически и културен живот. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари