Представяне на „Ветровете ни мраморни“ от Николай Табаков

0

Регионален исторически музей – Русе и Дружеството на писателите имат удоволствието да ви поканят на представянето на новата книга на известния български писател Николай Табаков „Ветровете ни мраморни“.

Срещата ще се проведе във вторник, 27 юни, от 18.00 ч. в зала „Княз Александър I“ на Историческия музей.

Николай Табаков  е автор на романи и сборници с разкази – „Да рисуваш по водата” (1991), “Малката принцеса” (1998г.), “Изгубеното поколение” (1994г.), „Пинокио” (2001г.), „На всички местоимения” (2004г.), „Романът Ес” (2007г.), „Да“ (2011г.), „Няма да е все така” (2009г.), /награда за роман на 2009 г. от СБП/,  „Византия“ 92014г.), Ветровете ни мраморни“ (2017г.).

За него проф. Георги Каприев казва: „За Табаков литературата е живот – нито повече, нито по-малко. Той  внедрява в разказа си историите на Екзюпери, Мария Кюри, Хайдегер, Пикасо, майка Тереза, Джон Ленън, Жан Моне, Йоан Павел II, Айнщайн, Шарл дьо Гол, а редом с тях - на певеца Борис Христов, художника Иван Ненов, писателя Йордан Радичков, всички, които Боян Бенин, скулпторът, уж трябва да изобрази. Темата е европейското, неговата същина, критериите за наличието му и неговата сила. Тревога от настъплението на лесното, интелектуално и морално ленното, на правенето по калъп, унифициращото, униформиращото. „Ветровете ни мраморни“ е възхвала на същинските европейци, на европейското в неговото най-високо. И за това, точно за това е текст-тревога...“.

Представянето на книгата „Ветровете ни мраморни“ в Русе ще направи литературният критик Димитър Новков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари