Чиновници стават полицаи?

1
Хората от администрацията може би ще бъдат насочени към дейности с полицейски функции, заяви вътрешният министър
Хората от администрацията може би ще бъдат насочени към дейности с полицейски функции, заяви вътрешният министър

Нерешеният проблем е със структурните промени, каза на брифинг в Сандански в обобщение на първата година от управлението на ГЕРБ министърът на вътрешните работи Валентин Радев, цитиран от БТА.

"Със сигурност ще има преструктуриране. Хората от администрацията може би ще бъдат насочени към дейности с полицейски функции. Ще използваме и вече получения доклад от Световната банка. Едва тогава ще вземем решение, допълни той. Радев подчерта, че диалогът със синдикатите върви добре и изрази надежда, че на празника на МВР на 5 юли няма да има протести. .

По повод обвинените в Гърция българи в трафик на хора и молбата на омбудсмана Мая Манолова този въпрос да бъде поставен пред гръцката страна, министър Радев посочи "Разбрахме се с министър Тоскас да се направи бързо работна група, за да не страдат хората. Ако има нещо несправедливо или най-малкото различно между нас и съседна Гърция, да го изравним. Това обещах, това направих."

За войната по пътищата сме отделили повече от необходимите сили и средства, отбеляза министърът. 

Правим три нови закона - Закона за движение по пътищата, тук остава само контролната дейност. Законът за водачите и за превозните средства е отговорност на Министерството на транспорта, съобщенията и информационните технологии. Третият - за пътищата, той си остава за Министерството на регионалното развитие и благоустройството, посочи Валентин Радев.

Двадесет и два милиона лева досега са вложени за реновиране на административните сгради на полицията и пожарната в страната. Това са 51 сгради, от които 17 предстоят да бъдат обновени. Около 76 милиона лева са влезли в МВР по програми за благоустрояването на сградния фонд - реновиране, повишаване на енергийната ефективност, заяви още в Сандански министърът на вътрешните работи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари