В МВР няма кой да ни проверява, ние сами го правим безкомпромисно

0
Това каза на брифинг министърът на вътрешните работи Валентин Радев
Това каза на брифинг министърът на вътрешните работи Валентин Радев Снимка: БГНЕС

В МВР няма кой да ни залавя и проверява, ние сами си се проверяваме и го правим безкомпромисно.

Това каза на брифинг министърът на вътрешните работи Валентин Радев за разследването на предаването „Господари на ефира“, в което беше показано как полицаи наливат в туби бензин в Павликени, предаде агенция Фокус.

По думите му операцията е на МВР, а не на предаването. „Така прави МВР, нас няма кой да ни залавя и да ни проверява, ние сами се проверяваме и го правим безкомпромисно. Където намерим някой, че пристъпва правилата и закона, с него даже още по-строго се отнасяме. Тези служители са такива. Веднага има срещу тях дисциплинарно производство, отстранени са от работа. Такова нещо не трябва да се случва никъде. Благодарение на това правителство сега е безотчетен лимитът на горивата и някой да си позволява да прави това нещо при този жест на правителството, за мен е цинизъм. Ще бъдем безкомпромисни“, подчерта Радев.

Главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов допълни, че по конкретния случай нещата са в последователността, че до професионалното ръководство на областната дирекция е била получена информация.

„Съответно тя е докладвана по надлежния ред. С тази информация е запозната Дирекция „Вътрешна сигурност“. След извършените оперативно-издирвателни мероприятия по документиране на тази дейност под наблюдението на Окръжна прокуратура-Велико Търново се стигна до съответната реализация. Има образувани 4 дисциплинарни производства за извършени тежки нарушения на служебната дисциплина“, обясни гл. комисар Маринов и подчерта, че продължава и допълнителна проверка за установяване и на други такива случаи.

„Предприемат се и превантивни мерки по отношение на всички останали структури. Получихме съдействие и от управителя на бензиностанцията“, каза още Младен Маринов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари