Володимир Зеленски изрази задоволство от присъдената награда "Сахаров" на украинския народ

0
Зеленски подчерта, че подкрепата на Европейския съюз е много важна за Украйна
Зеленски подчерта, че подкрепата на Европейския съюз е много важна за Украйна Снимка: БГНЕС / ЕПА

Зеленски подчерта, че подкрепата на Европейския съюз е много важна за Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски изрази задоволство от факта, че Европейският парламент присъди днес на украинския народ наградата "Сахаров" за свобода на мисълта, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Украинците всеки ден доказват своята привързаност към ценностите на свободата и демокрацията на бойното поле, като се сражават с Русия, която е държава терорист", каза в "Туитър" Зеленски. Той подчерта, че подкрепата на Европейския съюз е много важна за Украйна.

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола обяви лауреата за 2022 година в пленарната зала в Страсбург днес следобед, след решение на Председателския съвет на Парламента.

“Тази награда е за украинците, които се сражават на терен. За тези, които са били принудени да избягат. За тези, които са загубили роднини и приятели. За всички, които се изправят и се борят за това, в което вярват. Знам, че храбрите хора на Украйна няма да се предадат, както и ние", каза Мецола.

Според нея непровокираното нашествие в Украйна от страна на Русия причинява огромни щети на украинския народ.

"Те не само се борят за защита на своите домове, суверенитет, независимост и териториална цялост, но и воюват за свободата, демокрацията, върховенството на закона и европейските ценности "срещу един брутален режим, който се стреми да подкопае нашата демокрация, да отслаби и раздели нашия Съюз", допълни Мецола.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    ...
    Мизерни отрепки ! Непровокирано нашествие. Вие, какви точно наркотици пиете ?!? Путин ви се моли от 10г. да разрешите съвместно проблема с украинските нацисти и изтреблението в изтпчна усраина. Вие се подигравахте и му се присмивахте, унижавахте Русия. Сега вече никой нищо не ви пита и никой не се интересува от вашето мнение. Сега западът ще си плати всичко с лихвите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари