Володимир Зеленски: От 10 октомври досега са разрушени 30% от украинските електроцентрали

0
Пострадали са множество енергийни съоръжения и са причинени сериозни щети
Пострадали са множество енергийни съоръжения и са причинени сериозни щети Снимка: БГНЕС

Пострадали са множество енергийни съоръжения и са причинени сериозни щети

Руските въоръжени сили атакуваха енергиен обект в северната част на Киев, причинявайки няколко експлозии. Над града се носи дим, съобщи Ройтерс, като се позова на очевидци и украински официални лица, информира БТА

Според Кирило Тимошенко, заместник-ръководител на президентската канцелария, са били нанесени три удара по неуточнено енергийно съоръжение. 

Кметът на украинската столица Виталий Кличко от своя страна заяви, че атаката е била срещу "жизненоважна инфраструктура" и служители на спешната помощ са се насочили натам.

Според очевидци, цитирани от ТАСС, е станала експлозия в близост до ТЕЦ. В момента на цялата територия на Украйна е обявена въздушна тревога.

Нито един от официалните лица не каза дали е била ударена топлоелектрическата централа, нито съобщи за евентуални жертви.

"Украйна е подложена на обстрел от окупаторите. Те продължават да го правят това, което правят най-добре - да тероризират и да убиват цивилни", написа президентът Володимир Зеленски в "Телеграм".

"Терористичната държава няма да промени нищо за себе си с подобни действия. Това само ще потвърди нейната разрушителна и убийствена същност, за което със сигурност ще бъде потърсена отговорност“, добави той.

Два въздушни удара са били нанесени по енергийно съоръжение в югоизточния град Днепър, причинявайки "сериозни щети", написа в "Телеграм" президентският помощник Кирило Тимошенко.

В обекта "бушува пожар и има сериозни разрушения", заяви управителят на Днепропетровска област Валентин Резниченко.

Въздушен удар остави Житомир без вода и електричество, съобщи кметът на северния украински град.

Според очевидец, цитиран от Ройтерс, руска ракета е ударила жилищна сграда в Николаев, на югозапад. Тя е разрушила напълно едното крило на сграда в центъра на пристанищния град, оставяйки голям кратер.

"В Николаев врагът унищожи жилищна сграда с ракети С-300. Загина един човек. Имаше удар и по пазара за цветя, в парка с кестените. Чудя се срещу какво са се борили руските терористи в тези абсолютно мирни обекти?", каза Зеленски. 

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари