Табуто за приликата между Путин и Хитлер, което Соломон Паси прекоси

0
Паси се осмели да наруши неписаното правило в средите на нашите съотечественици от еврейско потекло ( а и не само у нас), според което за СССР и Русия трябва да се говори само добро
Паси се осмели да наруши неписаното правило в средите на нашите съотечественици от еврейско потекло ( а и не само у нас), според което за СССР и Русия трябва да се говори само добро Снимка: БГНЕС / Архив

Солон Паси сравни ( апетита на ) Путин с ( апетита на ) Хитлер преди Втората световна война

Излишно е да представям Соломон Паси. При цялата палитра от мнения за него с многобройни “за” и “против”, каквито и аз съм изразявал във връзка с този мой стар познайник, той е наш виден съотечественик от еврейски произход и незаобиколим фактор в преразказа най-новата ни история, пише Иво Инджев в неговия БЛОГ.

В това качество Соломон Паси направи днес важна стъпка. Сравни ( апетита на ) Путин с ( апетита на ) Хитлер преди Втората световна война.

“В момента апетитът на президента Путин е по същия начин уголемен, по какъвто начин беше апетитът на Хитлер преди Втората световна война”, каза той в интервю за БТВ.

Не твърдя, че други наши съотечественици със същия произход не са го правили. Но от устата на Соломон Паси тази оценка звучи като прекрачване на едно табу от страна на най-пострадалите през 20 век заради своя етнос и религия хора в Европа и в света. Соломон Паси се осмели да наруши неписаното правило в средите на нашите съотечественици от еврейско потекло ( а и не само у нас), според което за СССР и Русия трябва да се говори само добро. 

Причината за тази самоналожена въздържаност е ролята на Червената армия, освободила при настъплението си на Запад концлагерите в източната част на “райха”. Ето защо традиционно антисемитската по своя държавен генезис ( и уви, народопсихология )  руска държава се радва на привилегията еврейските интелектуалци да се въздържат да изтъкват очевидния паралел между нацизма и болшевизма, който преподава урока по създаване на концлагери на своите националсоциалистически ученици в Германия.  

Ако някой има съмнение кой кой е в контекста на съвременната фашизоидност у нас, вижте  заплахите на фюрера на нашистите, промъкнали се в парламента. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    darkaveng
    От Иво Минджев - толкова! А мончо паси - толкова си може, толкова си казва! Пфу!
  • 3
    2
    БГ
    Педероссия ке падне
  • -3
    1
    скептик
    Иво, тоя мушмурок е толкова евреин, колкото си ти! Евреин е този, чиято майка е еврейка, а неговата не е. Баща му беше мъж, този си е чист опортюнист.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари