Ryanair обяви сериозно увеличение на цените на самолетните билети

0
Най-голямата нискотарифна авиокомпания в Европа смята да увеличи средната цена на билет до 50 евро
Най-голямата нискотарифна авиокомпания в Европа смята да увеличи средната цена на билет до 50 евро Снимка: БГНЕС

Най-голямата нискотарифна авиокомпания в Европа смята да увеличи средната цена на билет до 50 евро

„Средната цена на билета на Ryanair вероятно ще се повиши от 40 на 50 евро през следващите пет години", заяви директорът на компанията за Германия Андреас Грубер пред Deutsche Presse-Agentur, цитиран от Инвестор.бг.  

Авиокомпанията се застрахова срещу покачващите се цени на петрола с финансови фючърси и купува евтин керосин на склад, но не може да компенсира напълно покачващите се цени на горивата, каза Грубер. Още в средата на август шефът на Ryanair Майкъл О'Лиъри обяви, че времето на изключително евтините полети е отминало. 

В същото време в условията на икономическа криза авиокомпанията счита, че има предимства пред по-скъпите си конкуренти. „В условията на рецесия повече хора ще обръщат внимание на цената на билета", казва Грубер. 

Мениджърът на Ryanair Грубер не вярва, че пътуването със самолет е загубило имиджа си сред хората заради хаоса през лятото с редиците отменени полети, дългите опашки пред гишетата и изгубения багаж. „Наблюдаваме непрекъснато високо ниво на очакване за ваканционни пътувания“. В Германия обаче Ryanair все още не е компенсирала пораженията от пандемията: Според Грубер най-голямата нискотарифна авиокомпания в Европа очаква за федералната република 14,7 млн. пътници през настоящата финансова година, което е с около една трета по-малко, отколкото през 2019/2020 г., когато те са били 21 млн. „Непрекъснато работим за преодоляване на тази разлика и все още виждаме голям потенциал“.

Ryanair не е единствената компания, която повишава цените. Lufthansa вече се възползва от тренда през последните месеци и обяви по-високи цени на билетите до края на годината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари