Румен Христов: Свидетели сме на поведение на инат

1
„Ако утре се внесе точката за началото на преговорите на РСМ и Албания, ще влезем и ще я подкрепим,"каза той
„Ако утре се внесе точката за началото на преговорите на РСМ и Албания, ще влезем и ще я подкрепим,"каза той Видео: NOVA

Ще подкрепим Петър Стоянов за премиер, но такова нещо никой не е казал, обяви той

Ще подкрепим Петър Стоянов, издигнат за премиер, но такова нещо никой не е казал." Това каза в предаването „Денят на живо” по NOVAпредседателят на СДС и депутат от ГЕРБ-СДС Румен Христов. Той отрече да са обсъждали в парламентарната група въпрос за кандидатурата на Стоянов. Според него подобно предложение трябва да дойде от ПП.

При завъртането на политическата рулетка няма нагласа да се подкрепи ново правителство на досегашната коалиция, допълни Христов. Той не отговори на въпроса дали ще подкрепят Никола Минчев като председател за на шеф на НС.

"Много хубаво за България е, че БСП излиза от властта," каза още той. "При всяко тяхно участие ние имаме злополука за България, а не сполука, както те твърдяха."

По думите му: "Свидетели сме на поведение на инат. Вие вчера гласувахте "против" нашето правителство, ние пък днес няма да приемем рационалните предложения." Така председателят на СДС Румен Христов и депутат от ГЕРБ-СДС коментира парламентарния ден след гласувания вот на недоверие за кабинета "Петков"

Ако утре се внесе точката за началото на преговорите на РСМ и Албания, ще влезем и ще я подкрепим," отговори той на въпроса дали ще влязат в зала утре депутатите от неговата ПГ. В обяснение на виковете „мафия” след втория опит да започне заседанието а НС, Христов посочи: „Истината е, че на председателски съвет се води дискусия не по дневния ред на обществото." Той посочи, че първа точка е избор на председател на парламента, за което срокът е 14 дни, а са минали само половината.

Като най-важно Христов обяви вдигане на ветото за РСМ и начало на преговорите за присъединяване на Македония и Албания към ЕС, приемане на трите бюджета и на законите във връзка с Плана за възстановяване и устойчивост.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари