Община Русе продава чрез публичен търг акциите си в „Сплендид“

0
Очакваните приходи са в размер на близо един милион лева
Очакваните приходи са в размер на близо един милион лева Снимка: booking.com

Очакваните приходи са в размер на близо един милион лева

Продажба чрез публичен търг с явно наддаване на 101 940 броя поименни акции, собственост на Община Русе, представляващи 50% от капитала на „Сплендид“ АД, ще гласуват общинските съветници на сесията през февруари.

Началната тръжна цена ще бъде 947 022,60 лева, със стъпка на наддаване – 20 000 лева и депозит за участие – 50 000 лева.

Продажбата на акциите е включена в Годишния план за приватизация на общинска собственост през 2023 г. Очакваните приходи са в размер на 947 022,60 лева и са определени въз основа на оценката на пазарната стойност на собствения капитал на „Сплендид“ АД, като съвкупност от активи, пасиви и фактически отношения, при условията на действащо предприятие, което ще продължи своята дейност. При налични 203 880 броя акции, пазарната стойност на 1 акция е определена на 9,29 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    Бивш
    Не разбирате ли ,че събират пари за Пенчо ! Слепи ли сте ! Пак ще го издигнат, нали за това ходи в Долна Митрополия при Радев !
  • 5
    4
    Русенец
    Само пенкелери в тва Русе! Града Ви разпродадоха ,а Вие спите… Кокалите по центъра си разходете А децата Ви в чужбина изпратете!
  • 5
    3
    до 2
    Направи, направи - захлеби за 3-4 поколения малки наследствени комунистчета.
  • 6
    2
    любопитен
    То явно Менчо Пилков освен да продава нищо друго не може да прави. Всъщност бъркам Може и то много неща - позволи градът ни да бъде разкопан и то тотално - загуби няколко пъти усвояването на финансови средства - за 3 години и половина нямаше нито една инвестиция - обгазяването на Русе остава на същото положение, а той иска да индустриализира града ни Наистина ще иа с какво да запомним тези 4 кошмарни години на неговото кметуване.
  • 5
    1
    Анонимен.
    И като ги изхарчат приходите какво ще правят после?и на кого ще го продадат ако е губещо? ебати тъпите дето сме в тая държава.Имаме активи а вместо да направим така че да извлечем печалба от тях всичко продаваме.редовния въпрос като притежаваш нещо е ,, какви пари мога да му взема?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари