Нанесени са щети за 500 000 лева при измамите в КАТ

0
Как е действала разкритата схема за измами при пътни нарушения
Как е действала разкритата схема за измами при пътни нарушения

Как е действала разкритата схема за измами при пътни нарушения

"При схемата с измами при нарушения на пътя влекачите са регистрирани като специални автомобили, за да плащат наполовина застрахователна полица, което е донесло щети за половин милион лева. Регистрирани са и дерегистрирани коли, които са били тотал щета". Това заяви Любка Маринова, експерт по пътна безопасност за "Твоят ден" по NOVA.

По думите ѝ при схемата с измами са прехвърляни фишове от неплатени към платени.

"Така е лишаван бюджетът от средства. В центъра за обработка на нарушения в ГДНП над 20 души са участвали в тази схема, не се знае дали са били група. Използвали са пароли за достъп до папките. Когато има превишаване на скоростта в населено място обикновено се пише акт, а при тази схема е променяно с фиш, освен това шофьорите са избягвали лишаване от книжка за три месеца", обясни тя.

Според нея 97 пъти е променян Закона за движение по пътищата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари