Христо Гаджев: ГЕРБ няма да участва в това правителство

0
Професор Габровски има пълната свобода да го сформира, както той прецени, коментира депутатът
Професор Габровски има пълната свобода да го сформира, както той прецени, коментира депутатът Снимка: БНТ

Професор Габровски има пълната свобода да го сформира, както той прецени, коментира депутатът

Надявам се, останалите партии в парламента да осъзнаят, че най-важното нещо за България е да има редовно правителство. Кандидатурата на проф. Габровски е безспорна и никой не поставя под въпрос качествата му. Ние издигнахме човек, който е равно отдалечен от всички партии. Това каза в "Още от деня" по БНТ депутатът Христо Гаджев от ГЕРБ-СДС.

По повод позицията на няколко партии, че не искат да подкрепят ГЕРБ Гаджев коментира, че проф. Габровски има пълната свобода да сформира структура на Министерски съвет и персонален състав така, както той прецени - на базата на безспорни експерти, а не на политически лица.

"ГЕРБ няма да участва в това правителство, проф. Габровски има изцяло свободата да си го сформира. Ние не искаме избори, а да сформираме правителство", заяви категорично Гаджев.

Относно това, че България остава извън Шенген, Гаджев каза:

"Решението за Шенген бе очаквано, тъй като през последните седмици излязоха подобни информации. Това може би е резултат на една пропусната година на дипломатически усилия да се убедят останалите страни. За съжаление, в момента нашата дипломация е в ефективна стачка".

Той смята, че мотивите на Нидерландия и Австрия не би трябвало да са акуратни.

"Днес изявлението на вътрешния министър на Австрия беше, че там има 100 000 нерегистрирани мигранти, които са пристигнали от началото на годината. Нито Румъния, нито България граничат с Австрия, т.е. мигрантите са влезли през други държави-членки на Шенген, а не през България и Румъния", коментира той.

Според него аргументът на Нидерландия България да не се присъедини към Шенген е несъстоятелен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    робин худ
    Герберасти народа не иска да ви вижда Това че канцеларските ви платени плъхове гласуваха за вас това ви беше никой разумен не гласува за крадци
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари