Гордана Силяновска е новият президент на Северна Македония

0
ВМРО-ДПМНЕ пък води убедително на парламентарните избори
ВМРО-ДПМНЕ пък води убедително на парламентарните избори Снимка: БГНЕС

ВМРО-ДПМНЕ пък води убедително на парламентарните избори

Кандидатът на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска-Давкова води убедително на втори тур от президентските избори в Северна Македония, предава NOVA.

Според първите официални резултати от Държавната избирателна комисия Силяновска води с 62,37% (88,209,923 гласа) подкрепа срещу Стево Пендаровски, издигнат от Социалдемократическия съюз, който има малко над 30,35% (42,923).

Конституционното изискване за над 40% избирателна активност на президентския вот беше изпълнено, което означава, че Северна Македония има нов президент.

"Детството ми мина с деца от България, учех в училище „Георги Димитров” и обичах Елин Пелин като дете", каза днес Силяновска, след като гласува.

Междувременно ВМРО-ДПМНЕ води убедително на парламентарните избори. Партията на Християн Мицкоски събира 34,11% (70, 929 гласа).

На второ място се нарежда коалиция „Европейски фронт“, оглавявана от Демократичния съюз за интеграция (ДСИ) – 22,22% (46,202). На трето място е коалиция „Вреди“ – 18, 68%.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    ДАМЕ ГРУЕВ
    Град Крушево Известен като Крушевската Република е основан и просъществувал 9 дена Където са съжителствали мирно и спокойно Власи Гърци и Българи а къде са Македонците Боклуци долни Яне Сандански влах по народност и Питу Гули влах по народност както и други Власи от Македония Никакви Македония не сте там а само Власи Албанци Сърби и Горани и Торбеши.
  • 7
    1
    Македонец
    Eбахти Мелезите са тези в Република Македония Македони Албанци Сърби Власи Горани Торбеши А Българи няма ебати Тюрлюгювечя!!!! Добре че е бил Влахът Питу Гули че да Ви даде свободата загинал в битката на Мечкин Камен за да Ви има днес като нация.Един Влах който се е жертвал за свободата Ви нещастна.Власите го модулират Македонизмът во Република Македония.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари