Британска болница призна за разменени бебета

1
Едната майка решила да преповие момиченцето си, което се оказало момченце
Едната майка решила да преповие момиченцето си, което се оказало момченце

Инспекция, направена по-рано, е показала, че в лечебното заведение има проблеми

Новородено беше дадено от персонала в английската болница „Пул“ на грешната майка. Тече разследване на случая, съобщава Би Би Си, предаде bTV.

Инцидентът, който се описва от болницата като „изолиран“, е станал през септември 2023 г. От управата на лечебното заведение също така поясняват, че безопасността на родилките и бебетата са с „най-висок приоритет за персонала“, както и че „всички дълбоко съжаляват“ за причиненото страдание.

22-годишната Мейзи Бет ражда момиченце, което кръщават заедно със съпруга си Изабел. Момиченцето имало нужда от специално обграждане и затова било настанено в неонатологичното отделение.

Младата майка решила да смени пелените на бебето си и затова го поискала от акушерката. Така установява, че то е момченце, а не момиченце.

Бог знае какво можеше да се случи. Можех да кърмя това бебе с дни. Можеше неговата майка да изпадне в стрес, когато се събуди с празно креватче до болничното си легло“, разказва Мейзи пред „Метро“.

От думите на майката става ясно още, че акушерката се извинила, като посочила, че двете родилки много си приличали и затова тя разменила бебетата им.

Дълбоко съжаляваме. Ние вече се свързахме с майката, за да ѝ предложим своята подкрепа. Очакваме също така тя да ни помогне в нашето вътрешно разследване. Безопасността на родилките и бебетата е наш най-висок приоритет и ние се ангажираме да предоставим пълна подкрепа на засегнатите семейства“, заяви Лорейн Тонге, директор на Сектор „Акушерство“ в тръста от университетски болници „Дорсет“ (University Hospitals Dorset NHS Foundation Trust), под чиято шапка е и лечебното заведение „Пул“.

През март 2023 г. Комисията за качество на здравните грижи (CQC) във Великобритания установи, че е необходимо подобрение в някои предоставени медицински услуги от здравния тръст, който обслужва население над 800 000 души в южните райони на Англия.

Би Би Си припомня също така, че службата, която е ангажирана с обгрижването на родилките, е била инспектирана от CQC и е била оценена като „неадекватна“. Проверяващите са отчели, че „има влошаване на качеството на нейната безопасност“.

На здравният тръст „Дорсет“ е било връчено предупредително известие относно медицинската помощ за родилките в условията на спешност, като конкретните забележки са били насочени именно към работата в болница „Пул“.

Зам.-директорът на CQC за Южна Англия Кат Кембъл обяснява пред Би Би Си, че „грижите за родилките и предоставянето на медицински услуги са паднали под златните стандарти“. „Тази болница изпитваше сериозен недостиг на персонал. Занижено беше и управлението на риска“, казва тя.

От здравния тръст „Дорсет“ (под чиято шапка има общо три университетски болници – „Борнмут“, „Крайстчърч“ и „Пул“) обаче са категорични, че „след проверката са предприети действия за отстраняването на рисковете“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Друго значение на думите
    Грешната майка или погрешната такава...
  • 1
    1
    Значение на думите
    Специално "обграждане", или специално обгрижване ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари