Политолог: Това не са лидери, а говорещи политически глави

0
Партиите вече са влезли в предизборна кампания, заяви Даниел Стефанов
Партиите вече са влезли в предизборна кампания, заяви Даниел Стефанов Видео: NOVA

Партиите вече са влезли в предизборна кампания, заяви Даниел Стефанов

Още от разпадането на "сглобката", поведението на основните политически сили е кампанийно. Партиите не говореха един на друг, а на потенциалните си избиратели. Наблюдаваме кампания, която въпреки заявките за идеологическо позициониране, ще е по-скоро съсредоточена в черен PR и силна конфронтация. Гледаме как “червени линии” се превръщат в хора. Това каза политологът от „Галъп” Яница Петкова в ефира на „Твоят ден” по NOVA.

От своя страна нейният колега Даниел Стефанов смята, че партиите вече са влезли в предизборна кампания. "Няма да имаме позитивен дневен ред в нея. “Червените линии” стават основното. Обществото все повече и повече губи интерес към политиката, докато лидерите създават противопоставяне. Проблемът е, че дори не са лидери, а говорещи политически глави. ПП-ДБ е доказала, че може да качи резултатите си. Въпросът е дали скандалите не отнемат периферията ѝ от избиратели. Има голяма вероятност да ги лишат от това да увеличат резултатите си, така че не се знае каква ще е разликата с ГЕРБ. Колкото повече партии има - по-вероятно е да има коалиционно правителство", коментира той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари