Туристи: Гръцкото море поскъпна

1
Българи са шокирани от новите цени
Българи са шокирани от новите цени

Българи са шокирани от новите цени

Стотици българи съчетаха 1-ви май с великденските празници и по традиция се отправиха на почивка в Гърция. Там обаче те останаха изключително шокирани от новите, значително по-високи цени. Представяме ви сравнение на някои от основните поръчвани продукти. Естествено, тук трябва да съобразим, че при по-елитните заведения на плажа, и цената ще е по-висока.

Например, един гирос, се продава за 4,50 евро (+цена за опаковането), докато тройка кебапчета с гарнитура у нас варира между 7-8 лв. Тук трябва да отбележим, че и грамажът на кебапчетата е значително по-голям от този на гироса.

Коктейл „Аперол“ в Гърция е 8,50 евро, докато при нас е около 10-13 лв.

Кафето по гръцките плажове е до 5 евро, а при нас – около 2-5 лв.

Бирата в южната ни съседка е 4,5 евро, а по Южното Черноморие – около 5-7 лв., пише Днес България.

В тази връзка Николай Димитров – заместник – председател на Асоциацията на българските концесионери заяви:

Това се дължи на строгите изисквания, наложени от Европейския съюз, както и въвеждане на нов туристически данък, за който пак ЕС настояваше от години. Целта е Гърция да се стабилизира, а не да лежи на плещите на останалите държави – членки. Оттук нататък се предвижда Гърция да навлезе в много конкурентна среда, а не както беше досега – да си правят каквото си искат. И докато, заведенията по Българското Черноморие се проверяват винаги от всички институции, като се започне от НАП, в Гърция дори не издаваха касови бележки. Това, само по себе си, беше предпоставка да поставят такива цени, каквито на тях им е изгодно. Те лавираха доста умело.

По думите на Димитров, в Гърция нещата ще станат каквито са в цяла Европа.

Българите да не очакват безплатен обяд там“, подчерта той.

Важно е да отбележим, че повечето плажове в Гърция няма концесионери. Оттук насетне само собственикът на даден плаж може да сложи кемпер там. Това също ще доведе до отлив на наши сънародници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    5
    русенец
    Търся българо-пакистански разговорник, защото съм патриот и ще летувам на Черно море. Прочие, канализацията още ли я заустват в морето?
  • 6
    4
    Балканеца
    Пак в Гърция ще ходят българите, то е ясно. Шокирани били, пък в БГ като има кажат 50 кинта за чадър с 2 шезлонга, се сещат че 20-те процента по- високи в ГР с кеф ги плащат.
  • 3
    3
    Турист
    Давайте конкретни места, че да знаем къде да отидем
  • 6
    2
    Гост
    Всеки си преценя миналата година кафето на плажа, който е срещу консумация беше 3.5 евро и 5 да не виждам проблем в него е включен шезлонг,чадър и масичка у нас това се плаща по отделно
  • 7
    1
    Подразбрал
    Мними или платени от тъпите и алчни мутрохотелиери по лайноморието "туристи": Гръцкото море поскъпна
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари