Звено "Д-р Хаус" заработи в българска болница

0
Анестезиологът д-р Николай Игнатов е ръководител на спецзвеното "Д-р Хаус"
Анестезиологът д-р Николай Игнатов е ръководител на спецзвеното "Д-р Хаус"

Целта е бързо и точно поставяне на диагноза на пациенти, преминали през други лечебни заведения

Единственото в Бургас Звено за диагностика и лечение на пациенти с неизяснена диагноза, е вече факт в МБАЛ „Дева Мария“, съобщават от здравното заведение. Това бе амбициозната идея, която представи създателят на болницата Семир Абу Мелих преди три месеца, пише Флагман.

Целта звеното е поставяне на бърза и точна диагноза на пациенти, преминали през други лечебни заведения без постигнати  диагностични или лечебни резултати.

Началник на звеното е началникът на  ОАИЛ в болницата – д-р  Николай Игнатов. Останалите членове са началниците на отделенията в „Дева Мария“ - д-р Анатоли Карашмалъков - хирург, д-р  Иванета Айрянова - кардиолог, д-р Цветана Асеникова - невролог, д-р Дичо Калоянов - уролог, д-р Димиър Илиев - ортопед, д-р Борислав Денчев – съдов хирург, д-р Мария Търнева - педиатър, д-р Сибел Татарова – акушер-гинеколог, д-р Пламен Петров – образна диагностика, д-р Иванова – клинична лаборатория и микробиологът – д-р Станчева.

За да се възползват от звеното пациентите трябва единствено да си запишат час на телефонът в МБАЛ „Дева Мария“ : 056 89 62 62

Как ще работи звеното?!

При наличие на комплициран случай се събира цялото звено и се обсъжда случая. Разглежда се цялата медицинска документация, която пациентът предоставя. Назначават се всички необходими изследвания. След получаване на резултатите звеното също се събира и обсъжда случая. При необходимост назначава допълнителни изследвания за потвърждаване на диагноза или отхвърлянето й.

При потвърждаване на диагнозата се определя лечение – консервативно или оперативно. Състоянието на пациента се проследява от лекарите от звеното. В деня на дехоспитализацията се определят дати за контролни прегледи. При липса на съответни специализирани структури в лечебното заведение пациентът се насочва към друго лечебно заведение с такива структури.

От услугата може да се възползват и пациенти, които се нуждаят от спешна помощ. Когато случаят е спешен се организират съответните специалисти от звеното, съобразно симптоматиката. След извършване на консултациите се назначават необходимите изследвания. След което резултатите се обсъждат от всички членове на звеното.

Шест годишната практика на МБАЛ „Дева Мария“ показа нуждата на такова звено в регионът. От лечебното заведение обещават да работят за изясняването на всяка неясна диагноза, която бъде регистрирана в Звено за диагностика и лечение на пациенти с неизяснена диагноза при тях. Диагностиката от звеното е напълно безплатна за всички.

Източник: flagman.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари