Зрелищна катастрофа с Tesla

0

Това е нещо, което може да донесе след себе си огромни последици за първата в света автономна кола, задвижвана от електричество, ако се докаже, че причината за катастрофата е била в автопилота на колата, а не в шофьора.

Пузан Озбаг е собственикът на тази кола, а шофьор по време на катастрофата е била съпругата на господина. Събитията се случват в събота на 4 юни, когато жена му е тръгнала да паркира колата си пред местен супермаркет. Изведнъж возилото ускорило изневиделица и се забило в стената на сградата отсреща, пише TheMainline.

Г-н Озбаг твърди, че автопилотът е станал причина за катастрофата, докато от Tesla твърдят, че архивът на колата в така наречената „черна кутия“ не показва включването на някоя от автопилотните системи на Model X. За официална причина за катастрофата се смята „ръчно“ натискане на педала за газта.

От една страна мъжът твърди, че съпругата му е опитен шофьор с над 20 години стаж зад волана и чисто правоспособна книжка, а от друга инженерите са убедени, че техническата изправност на автомобила е стопроцентова. Кой е прав и кой е крив, тепърва предстои да се разбере, но при евентуално доказване на вината на Tesla, това ще има сериозен международен отзвук, който може да коства милиарди на компанията.

Източник: TheMainline
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари