Зрелищна демонстрация на Военновъздушните сили

3
Вертолет "Кугър" стовари в района по способа "рапел"
Вертолет "Кугър" стовари в района по способа "рапел"

Със зрелищна демонстрация на бойни способности, на летището на Трета авиационна база - Граф Игнатиево Военновъздушните сили на БА отбелязаха 6-ти май - Денят на храбростта и Българската армия.

Със съвместни полети бяха показани част от бойните способности на военната ни авиация в операция по търсене и спасяване на катапултирал се над вражеска територия пилот.

В изпълнението на мисията участваха екипажи на самолети МиГ-29 и L-39 "Албатрос" от авиобаза Граф Игнатиево и хеликоптери Ми-24 и "Кугър" от 24-та вертолетна база - Крумово.

В началото двойка L-39 излетяха от Авиобаза Граф Игнатиево, за да установят точното място, където е катапултирал пилотът. В същото време, заради очакване на въздушна атака от страна на "противника", МиГ-29 осигуряваше въздушното пространство над зоната, където е пилотът и където се извърши акцията по спасяването му.

Вертолет "Кугър" стовари в района по способа "рапел" спасителен екип и след изпълнение на тяхната мисия на земята, екипажът на вертолета евакуира пилотa от вражеската територия. Междувременно, непосредствена авиационна поддръжка във въздуха оказа и боен вертолет Ми-24. Екипажът на МиГ-29 демонстрира и въздушната му мощ с изпълнение на фигури от висшия пилотаж.

Всички полети в празничния ден са елемент от ежедневната подготовка и изпълнение на задачи на ВВС, уточниха от командването на Трета изтребителна авиобаза.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари