Зов за помощ: Да помогнем на 15-годишната Радост Жечкова

1
Момичето се бори с диагнозата "сарком на Юинг" и в момента е на лечение в Турция
Момичето се бори с диагнозата "сарком на Юинг" и в момента е на лечение в Турция Снимка: Фондация "Павел Андреев"

Момичето се бори с диагнозата "сарком на Юинг" и в момента е на лечение в Турция

"Всичко започна през октомври - изпитвах болка при каквато и да е работа, при нормални движения. Нещата бързо ескалираха до момента, в който ми беше трудно да ходя и понякога да спя. Срещахме се с изключително много доктори, които не успяха да диагностицират проблема, общо взето решиха, че е заради растежа, заради възрастта", разказа самата Радост, която в момента е на лечение в Истанбул, предаде БНТ.

"На 8 март след ядрено-магнитен резонанс на засегнатата област бяхме изпратени на биопсия със съмнение за синдром на Юинг", продължи разказа майката на Радост - Деница Маринова.

След консултации с много специалисти родителите на 15-годишното момиче взимат решение то да се лекува в Истанбул, където диагнозата е потвърдена.

"Беше ѝ направена операция по спешност, трябваше да се възстанови и нямаше как да се приберем в България, пък и не можеше да пътува или лети с поставения имплант", допълни майката.

За лечението на Радост семейството е стартирало дарителска кампания, която е към Фондация "Павел Андреев".

Може да помогнете и на дарителската сметка:

Denitsa Yankova Marinova BG20RZBB91551013058788

BIC: RZBBBGSF

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари