Зов за помощ: Баща на две деца се нуждае от средства за операция в Турция

0
В България лекарите предлагат ампутиране на крака му
В България лекарите предлагат ампутиране на крака му Видео: bTV

Необходими са над 150 000 евро, които са непосилни за семейството

42-годишен мъж от Сливен, съпруг и баща на две деца, се бори с тежка диагноза. В България лекарите предлагат ампутиране на крака, но в турска клиника дават гаранция за нормален живот, след операция и химиотерапия.

Мъжът трябва да постъпи за лечение в началото на февруари и семейството има броени дни да събере необходимите над 150 000 евро.

Юлия и Стоян са заедно от 22 години и така посрещат най-тежкото изпитание за тях и двете им деца. „Аз ще се боря и за двамата, за другите неща, за да преминем през всичко. Той да издържи на цялото лечение, на всичко, което предстои, аз да съумея да обединя всички в нашата кауза“, казва Юлия.

Всичко започва през лятото, когато Стоян усеща изтръпване в крака. Тръгват по лекари и на Коледа чуват тежката диагноза. „На 28 декември имахме среща с лекар в София , който ни съобщи, че самото заболяване е тежко, в напреднал стадий и варианти за химио и лъчетерапии няма, само оперативно, но той не се наема да премахне тумора, без да ампутира крака отгоре“, разказва съпругата му.

От клиника в Истанбул отхвърлят ампутиране и предлагат спешна операция. Стоян започва химиотерапия.

За цялостното лечение и операцията са необходими над 150 000 евро – сума, непосилна за Юлия и Стоян. Отчаяната жена пише емоционален пост в социалните мрежи с молба за помощ.

Откликват десетки хора, а приятели организират благотворителен концерт. От клуба по джудо, в който тренират синовете им, също помагат. Но все още са далеч от необходимите средства, а до 6 февруари, денят, в който Стоян ще постъпи в клиниката в Турция , остават броени дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари