Змия ухапа дете във Велико Търново

7
10-годишното момче ще остане в болницата няколко дни
10-годишното момче ще остане в болницата няколко дни

10-годишно момче е било ухапано от змия в старата столица

Инцидентът се случва в събота, по време на разходка в гората край Велико Търново.

Влечугото изскочило под камък и забило зъби в ръката на хлапето, пише „Борба“.

Около 18:00 часа малчуганът е приет в спешно отделение на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Веднага са направени множество прегледи и изследвания, за изяснява на състоянието. Малкият пациент е консултиран с реаниматор и педиатър и настанен за лечение в детско отделение. Момчето ще остане под лекарско наблюдение няколко дни.

Пред „Борба“ началникът на педиатрията д-р Валентин Точков коментира, че са приложили стандартна терапия в конкретния случай.

Използвахме противозмийски серум, за да предотвратим евентуално усложняване. Не можем да определим дали змията е била отровна или не. Момчето сподели, че змията била едра. Имаше много голям оток на ръката и цялата длан бе зачервена.“, заяви медикът.

Допълни, че малкият пациент е вън от опасност.

По думите му, в структурата имат опит при подобни казуси и благодарение на професионализма на всички в екипа, случаите завършват благополучно.

Специалистите уточняват, че при ухапване от змия на засегнатото място ясно се различават две точки на разстояние 0,5 до 1 см. В рамките на 10-15 минути засегнатият участък придобива червен до синьо-лилав цвят, който може да премине и в черен. Кожата е топла при допир и с изразен оток. Настъпва общо неразположение – световъртеж, главоболие, неспокойство и напрегнатост, сухота в устата и гадене. Ухапаният трябва възможно най-скоро да получи лекарска помощ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    до 1
    Май глупостите ги пишеш ти. Точно в тоя сезон гадините са най отровни. За да има голям оток на ръката, очевидно не е било зъбат смок. Добре, че са имали антидот в болницата.
  • 4
    3
    Дедо ви Ванго
    Ха,чудо големо . Вие да видите моята змия у дома ква е . Не два зъба а сите 36 зъбя са наред и хапе , дъвче , драска и бие дорде не докопа и моята пенсийка .
  • 0
    2
    Do Dani 1
    Защо? Моля, изяснете се ?
  • 2
    1
    Дани
    Пълни глупости сте написали. Това само някой лаик, който не познава змиите може да напише, за да всява психоза! Жалки "журналисти"!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари