Пепелянка ухапала мъж, разбира чак на третия ден

0
Иван не е усетил кога змията го е клъвнала, разбира чак, когато започва да се задушава и подува
Иван не е усетил кога змията го е клъвнала, разбира чак, когато започва да се задушава и подува

Пепелянка ухапа 43-годишния Иван Юнчов от Баня пред дома му.

Пострадалият разказа, че си бил в къщи, когато чул децата на улицата да викат, че са видели змия, която била на джантата на колата.

"Веднага излязох навън, огледахме колата, но змията я нямаше, тогава седнах на пейката да запаля цигара и влечугото ме е ухапало, но аз не съм усетил нищо, тъй като не съм почувствал нито болка, нито пък имах изразени симптоми на интоксикация.

На другия ден не се чувствах добре и забелязах, че на крака ми има две червени точки, които сълзяха, но не обърнах сериозно внимание. На третия ден след обяд усетих задушаване, започнах целия да се подувам, съпругата ми се уплаши и повика личния ми лекар. Показах му крака си и той каза, че това е ухапване от змия и повика спешна помощ.

Транспортираха ме до болницата в Разлог и след като установиха, че състоянието ми е сериозно бях транспортиран в болницата в Благоевград. Там веднага ми сложиха противозмийски серум и ми бе приложено лечение. Истинско чудо е, че „оцелях", разказа пострадалият мъж. Според него влечугото, което го е ухапало е пепелянка, тъй като напоследък съседите му са се оплаквали, че са убивали пепелянки в дворовете си, съобщава "Дарик".

Съпругата на Иван Юнчов обясни, че се е оплакала на кмета на селото Мария Юрганчева, за да се предприемат мерки. „На нашата улица играят много деца, страхуваме се за тях. След случая с мъжа ми не ги пускаме да играят", каза тя. Потресаващ е и разказът на Елена Дундалова, която живее на същата улица.

„Всеки ден в двора на дома ми се срещам с опасните влечуги, дори намерих змия и в гардероба си. Преди два дни, докато готвех, видях змия и в кашона до печката, изплаших се много и побягнах навън. Страх ме е да се прибера вкъщи. Георги Димов, който ми е комшия, също казва, че е видял в двора си змия. Според мен леговището на влечугите е в запустелия парцел, който е обрасъл с трева и трънаци и е собственост на руснак. До парцела има и срутена къща, мястото е необитаемо там също може да има змии. Трябва да бъдат взети мерки, поне да се изчисти и да се третира. Може змиите да са и от гората, не знам, но ние не можем да живеем непрекъснато под страх", разказва уплашената жена.

Живущите на същата улица коментират, че през последните дни убитите змии са около 6, но поне още толкова са видяни да пълзят из дворовете им.

Кметът на Баня Мария Юрганчева заяви, че за случая е депозирала докладна до градоначалника инж. Красимир Герчев, както и че е информирала РИОСВ - Благоевград, като днес се очаква да бъде направена проверка.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари