Журналист намери и върна портфейл с 500 лева

1
Деян Герговски не за пръв път извършва подобна благородна постъпка
Деян Герговски не за пръв път извършва подобна благородна постъпка Снимка: Фейсбук

Кореспондентът на Нова телевизия в Шумен Деян Герговски намери на улицата и върна на собственика им 500 лева и документи

На черния кожен портфейл, пълен с двайсетолевки, той се натъкнал до III ОУ "Димитър Благоев" в петък под автомобил. Случило се минути преди 11 ч., а в 11:30 ч. изгубеното вече било върнато на притежателя. За бързата щастлива развръзка помогнала личната карта в портмонето и разбира се, честността,  пише Труд.

Герговски информирал полицията, а от там получили телефонен номер на собственика. 43-годишният късметлия буквално не можел да повярва, че има толкова достойни хора, които ще му върнат парите. Разказал, че изгубил портфейла в четвъртък, веднага след като изтеглил пари и чакал дето си пред училище. Вече бил успял да отиде в полицията, заявил загубата и желанието за нови документи, а оттам му съставили акт, както е по закон.

Искал да възнагради благодателя, но получил категоричен отказ. Какво е усещането, когато върнеш на някого вярата в доброто? "Усещането е за нещо редно, което трябва да направиш. Беше ми дори неудобно да разглеждам портфейла, нито разбрах колко точно пари има. Порових с надежда да открия документ", казва Деян. За втори път връща пари. Първият спасил левчетата на ученик от Математическата гимназия да не му се карат техните. Наскоро намерил и мобилен телефон на дете и през фейсбук намерил бързо разсеяния притежател.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари