Жоре, щом квичат свинете, значи сте на прав път

0
Тези гадове от БОЕЦ все ровят за истината
Тези гадове от БОЕЦ все ровят за истината

ТАКА!

Ситуацията е следната.

В края на юли и началото на август във фейсбук страницата "Правна лудост" , сайта Дневник и др. бяха изнесени данни уличаващи кандидата за вицепремиер, Петър Илиев от ИТН в плагиатство, като е копирал в своя книга части от труд на доцент Наталия Киселова. Скандала се разви за броени дни. Разбра се, че Петър Илиев е изтеглил книгата си от издателството и от разпространение.

На 09.08.2021г. в национален ефир Илиев даде интервю, в което вместо безусловни доказателства, че не е плагиатствал, изнесе лекция по теория на давността.

Същият ден БОЕЦ внесохме сигнал срещу Петър Илиев до прокуратурата за съмнения за извършени престъпления по НК - плагиатство, кражба на интелектуална собственост и тн.

Сега става интересно.

Още след интервюто на Илиев стана ясно, че в СУ има подадени три сигнала по казуса и съответната комисия е образувала административна проверка. По същото време и доцент Киселова потвърди изнесените данни и обясни, че преди години е поставила случая за разглеждане в СУ, но той е бил покрит и заметен на принципа на министър Танева "дайте да не бием тъпана какви лъжци и крадци сме".

Става още по интересно!

След всичките тези събития предложеното от Слави и ИТН правителство с Петър Илиев за вицепремиер и министър на вътрешните работи не хвана декиш. Издателство "Нова зора", издало книгата на Петър Илиев (най-търсената и дефицитна книга в България през август) изведнъж прави ново издание с... 80 страници по-малко от оригиналното първо издание! Точно толкова страници по-малко, колкото "Правна лудост" бяха установили, че съвпадат, като текст и смислово съдържание с труда на Киселова. Проверката в СУ е в ход. Вероятно Петър Илиев разчитайки на своите контакти и гръб в Университета е решил, че може да замаже положението, като в комисията бъде внесен за разглеждане екземпляр от новото издание. И всичко да се потули отново, да се замаже и след три дни да се забрави.

ДА, АМА НЕ!

Не е съобразил, че БОЕЦ знаем как работи системата и сме внесли сигнал и до прокуратурата давайки гласност, като по този начин поставихме Гешев и каскетите му в невъзможност да игнорират и смачкат сигнала ни. И образуват проверка възлагайки на МВР да извърши нужните процесуални действия! И така бъгваме цялата схема и система! Казуса вече засяга няколко институции и власти и не може да бъде покрит с извънредното ново, съкратено издание на книгата.

Тези гадове от БОЕЦ все ровят за истината.

Най интересното!

Изведнъж, след започването на проверката и призоваването на Петър Илиев от МВР за сведение настава някаква истерия, направо "няма такова чудо". Слави Трифонов поема грижата за Петър Илиев и сипе закани срещу подалите сигнала, като обявява, че това било опит да бъде уязвен самият той! А след него и Илиев обявява, че било поръчка от задкулисието с цел да бъде съсипан! Не става ясно от кое задкулисие? От това, на което Слави прислужваше и "интервюираше" през изминалите години, или някое друго задкулисие.

Всъщност става дума за елементарен казус. Петър Илиев плагиатствал ли е, или не?!

През миналата година испанската преса обяви, че каталунската антикорупционна прокуратура е образувала проверка по сигнал на БОЕЦ срещу Бойко Борисов за пране на пари по случая "Къщата в Барселона". Борисов реагира остро, като заяви, че това е поръчка на задкулисието с цел да бъде уязвен и съсипан, като отправи редица закани към "гадовете" подали сигнала.

Както казва един приятел - "Жоре, щом квичат свинете, значи сте на прав път".

БОЕЦ

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари