Животът на Велизара зависи от 36 хиляди лева

0
Младата жена от Русе страда от рак на гърдата
Младата жена от Русе страда от рак на гърдата

36 000 лева са необходими, за да може русенката Велизара Георгиева да продължи химио- и лъчетерапията в университетска болница “КОЧ“ в Турция, съобщиха нейни близки.

Велизара страда от рак на гърдата. Тъй като от същото заболяване е загубила сестра си, оперирана в България, избира да се подложи на лечение в турската болница. Операцията е извършена в края на ноември миналата година. След оперативната интервенция на всеки 3 седмици Велислава ходи на химиотерапия. До момента е преминала през две, на 31-ви януари предстои третата, от общо осемте назначени процедури. След като премине през всичките химиотерапии, лечението ще продължи с 40 лъчетерапии, всекидневно.

До момента Велизара и нейните родители са поели разходите по лечението (операции на гърдите, биопсия и петскенер, както и генетично изследване), в размер на малко над 50 000 лева.

Необходими са още 36 000 лева, за да може Велизара да проведе плануваното лечение. За съжаление, в момента те са непосилни за младата жена и нейното семейство. Затова, заедно със свои близки и приятели организира акция за набиране на необходимите средства. Поставени са около 20 дарителски кутии в града. При всяко представление в операта на град Русе, приятелка на Велизара ще стои с дарителска кутия в нейна подкрепа.

В момента Велизара учи Социална педагогика и мечтае да си открие собствена фондация, за да помага на хора, минаващи по нейният път, борещи се с рак на гърдата.

Може да помогнете по следните начини:

Дарителска сметка:

IBAN: BG78BPBI79214041233402

BIC: BPBIBGSF

Пощенска банка клон Русе

Титуляр: Велизара Стоилова Георгиева

PayPal: [email protected]

Средства се набират и чрез платформата за дарения HelpKarma: https://helpkarma.com/campaign/da-pomognem-na-velizara-297/

Доброто дарява добро! Стани част от него! Дари и ти добро!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари