Живи статуи превземат Русе

4
Това е форма на изкуство, която няма никаква комерсиалност
Това е форма на изкуство, която няма никаква комерсиалност Видео: O.G. I.

Международен фестивал на живите статуи ще се състои от 20 до 23 юни включително в Русе.

Това съобщи директорът на Русенския театър Орлин Дяков, който е основен организатор.

В четиридневната програма ще се включат 24 актьори от румънския театър "Маска" в Букурещ, които ще представят новия си проект "Историята на танца" чрез 12 мини спектакъла.

Във фестивала участват и 10 артисти от Португалия, Украйна, Франция и България, обединени в международния проект "Living Statues Project". Те ще представят спектакъла "Аз, ти и другите" - композиция от живи статуи с много силен визуален ефект, които разиграват ситуации от ежедневието.

Фестивалът ще бъде закрит със средновековния огнен спектакъл "Пробуждане" на уличните артисти от българското огнено трио "Палячи".

"Живи статуи" е идеална форма на общение между изкуство и публика, защото няма никаква комерсиалност", заяви Орлин Дяков.

В два от дните - на 20 и 23 юни, фестивалът ще бъде на площад "Свобода", а на 21 и 22 юни - на площад "Батенберг", пред сградата на Регионалния исторически музей.

Ще бъде подредена и ретроспективна изложба с фотографии, видеоматериали и плакати от гостуването през последните четири години на "Живите статуи" в Русе.

Фестивалът се организира от Драматичен театър "Сава Огнянов" в Русе с финансовата подкрепа на общината и на Министерството на културата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари