Фестивалът на живите статуи започва тази вечер

2
Всички представления на открито са безплатни
Всички представления на открито са безплатни Снимка: International Living Statues Fest Ruse

Всички представления на открито са безплатни

За седма поредна година в Русе ще се проведе Фестивал на живите статуи. В два поредни дни жителите и гостите на града ще могат да видят изпълненията на артистите от театър "Маска" в Букурещ и българските им колеги от трупата "Палячи". Всички представления на открито са безплатни, предава БНР.

Една от любимите на русенци трупа на букурещкия театър "Маска" отново ще гостува на открита сцена в рамките на Фестивала на живите статуи. Какъв е новият спектакъл разказва организаторът Ивелин Пъшев.

Тази година театър "Маска" ще представят един по-различен спектакъл, от който русенската публика е виждала на фестивала на живите статуи. Те като артисти имат силно изразена социална позиция и съответно на Михай Малаймаре, който е техен режисьор, и на Анка Флорея, която е директор на театър "Маска" в Букурещ, им идва идеята да създадат спектакъл, който е посветен на кризата в Украйна, тъй като Румения има обща граница с тази територия и всъщност адски много бежанци влизат в Румъния, търсейки изход от тази ситуация. Затова и спектакълът се казва "Изходът"

Началото на фестивала ще бъде дадено в събота със светлинното и огнено шоу на трупата "Палячи" от 20:30 ч. на площад "Свобода" и ще продължи с 40-минутния спектакъл "Изходът".

В неделния ден ще има още две представления - от 20 и от 21.40 ч - всички напълно безплатни за публиката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Гримьор
    Атракция ще бъде живата статуя на нисуффф-скиту гувееДуууу.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари