Жива картина "Български герои" отбелязва 135-годишнината на Пети Дунавски пехотен полк в Русе

0
Програмата включва представяне на униформи и въоръжение от Сръбско-българската, Балканската, Първата и Втора световни войни
Програмата включва представяне на униформи и въоръжение от Сръбско-българската, Балканската, Първата и Втора световни войни

Жива картина "Български герои" отбелязва 135-годишнината на Пети Дунавски пехотен полк в Русе.

В Русе ще бъдат отбелязани 135 години от създаването на Пети Дунавски пехотен полк. Събитието ще се състои на 30 ноември тази година, съобщиха от общинската управа в крайдунавския град.

Програмата включва представяне на униформи и въоръжение от Сръбско-българската, Балканската, Първата и Втора световни войни. Ще бъде пресъздадена и жива картина "Български герои", с която ще бъдат припомнени героичните моменти от миналото на Пети полк, ще има и възстановка - превземане на "картечно гнездо", което е едно от най-рисковите военни действия и специалитет на Българската армия.

В Регионалната библиотека "Любен Каравелов" ще бъде открита и изложбата "За Бойната слава на Русе и България", която включва подбрани снимки от живота на Пети дунавски пехотен полк, отличия, документи, книги - собственост на членове и симпатизанти на дружество "Традиция" в Русе.

Организатори са регионалният клон на дружество "Традиция", който отбелязва 20 години от учредяването си, Русенската библиотека и общината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари