Жителите на АОНСУ заплашиха с протести

1
Те имаха намерение да затворят булевард "Гоце Делчев“
Те имаха намерение да затворят булевард "Гоце Делчев“

Те имаха намерение като предупреждение да затворят за кратко булевард "Гоце Делчев“.

20-ина семейства останаха в бившия блок на АОНСУ в Русе, след като от Енерго-про спряха тока на сградата заради задължения от 48 000 лева. Oстаналите се изнесли и се настанили при близки и роднини.

Хората, които няма къде да отидат и не могат да си позволят да плащат наем заплашват, че ако не им пуснат тока, ще започнат да затварят пътища. Това, което най-много ги тревожи е липсата на яснота какво може да се направи, за да се намери решение на създалата се ситуация.

Дотогава през деня предпочитат да стоят навън и да палят огън, а през нощта се завиват с одеала, тъй като е много студено. Къпят се при приятели и близки, или пък си топлят вода на газ. Страхуват се, че вратата на входа вече не се затваря и вътре могат да влизат всякакви хора.

Живущите в блока продължават да твърдят, че решението на проблема е откриване на нова партида за тока. Заплашват, че ще вземат крайни мерки, защото повече не издържат.

Тъй като имаха намерение като предупреждение да затворят за кратко булевард "Гоце Делчев", на място дойде екип на полицията, който им обясни че първо трябва да подадат уведомление в общината. По техните думи утре имало среща между домоуправителя и представители на енергото.

Затова хората решиха да изчакат, за да видят дали ще има някакъв положителен резултат от разговорите и тогава да предприемат крайни действия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари