Жители на Ямбол протестират срещу база на НАТО край града

4
Пред централната поща започна и подписка под надслов „Ямбол не иска бази на НАТО!“
Пред централната поща започна и подписка под надслов „Ямбол не иска бази на НАТО!“ Снимка: БТА / Мира Безус

Пред централната поща започна и подписка под надслов „Ямбол не иска бази на НАТО!“

Жители на Ямбол и представители на политически партии излязоха на протест срещу базиране на многонационален дивизионен щаб на НАТО край града. Пред централната поща започна и подписка под надслов „Ямбол не иска бази на НАТО!“.

Протестът е организиран от местната структура на партийната коалиция „Левицата!“. На него присъстваха и лидерите на „АБВ“ и „Движение 21“ от коалицията – Румен Петков и Татяна Дончева. Дойдоха и представители на местните структури на „Възраждане“ и БСП, съобщи БТА.

Повод за протеста е изказване на министъра на отбраната Тодор Тагарев, който преди седмица посочи, че е предвидено да бъде създадена инфраструктура за базиране на многонационална бойна група в района на Ямбол.

„Тагарев не взема самостоятелно такива решения, те са му подсказани. Сегашното правителство е марионетно в много висока степен. Страната ни не трябва да влиза в ролята на Матросов на амбразурата и по-голям католик от папата“, коментира пред журналисти Татяна Дончева. Според нея България може да продължи да изпълнява съюзническите си ангажименти като член на НАТО и Европейския съюз, но без да се милитаризира.

Ямбол може да стане една от огневите цели на потенциални наши опоненти или противници. Зад гърба на обществото се извършва сериозна подготовка за разполагане на летище Безмер на чужд военен потенциал, главно американски. За декларацията на военния министър няма никакво обсъждане в българския парламент. Това показва едно абсолютно погазване на парламентаризма и чувство за безконтролие“, допълни той.

„Всяка една военна база, без значение на коя държава, застрашава региона, в който е разположена, при евентуален конфликт. Каквато и да е истината, като граждани сме длъжни да направим каквото е по нашите възможности“, коментира Камен Тодоров, участник в протеста и подписката.

„Не желая да има бази на НАТО край нашия град. Имаме деца, имаме внуци. Виждате въздухът какъв е, ние страдаме много от тези облъчвания“, каза жена, която подкрепи подписката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -5
    9
    До 6
    Малкото останали разумни хора,вечер се занимават със семейството си,гледат телевизия,чатат книги,слушат музика и не пишат глупости по форумите,за да избиват комплекси...
  • 4
    8
    абе вие двамата,
    скъсания и ванчо още ли сте тука бре?!? Надухте ни главите с тая украйна и натуту, ай вървете, набийте руснаците, че да се свършва! Или кво, от дивана е лесно! Смешници!
  • -18
    7
    Ванка с танка
    Като не ви харесва -чемодан,вокзал и на СВО тъпунгери,ние сме в НАТО на кого да има бази на ватенките ли,че там не остана от мобилизацията,кой ще дойде Като ме ви изнася с ЕС и НАТО кеф ви Северна Корея,Куба или Африка чух ,че Вагнер набират доброволци
  • 12
    6
    jifsi
    нормално е малкото останали разумни хора да не искат да са окупирани от американската измет..тея бази както са за "врагове на нато" ако реши нато че България й стане "враг", ще почнат по обикновните хора да стрелят и някъкви 30-35 годишни пикльовци дето живеят цял живот с комплекс за малоценност, че не са американци се радват на тея бази
  • 13
    5
    Аз
    Правителство което защитава американските интереси за сметка на българските граждани.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари