Тодор Тагарев: Няма планове за изграждане на дивизионен щаб на НАТО в Ямбол

0
Министърът на отбраната изпрати официална позиция по повод възникнали притеснения у жителите на града
Министърът на отбраната изпрати официална позиция по повод възникнали притеснения у жителите на града Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната изпрати официална позиция по повод възникнали притеснения у жителите на града

По повод на възникнали притеснения сред гражданите относно създаване на многофункционален дивизионен щаб на НАТО край Ямбол, Областният управител на област Ямбол - Биляна Кавалджиева - Димитрова поиска официална информация по темата от Министъра на отбраната на Република България.

В отговор, той уведоми областния управител, че към момента не съществуват планове за изграждане или развръщане на многофункционален дивизионен щаб на НАТО в или около Ямбол.

Към този момент се анализират възможностите за мястото, където да бъде разположена многонационалната бойна група“, се казва още в писмото на министър Тагарев. Той обръща внимание и на ползите от разполагането на многонационалната бойна група, в съответната област, като посочва за такива – „привличане на значителни инвестиции в пътища, канализация, социална и друг вид инфраструктура, подобряването на бизнес климата, откриването на нови работни места и повишаването на доходите на живущите в региона“, посочиха от Областна администрация - Ямбол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    Sтанко
    Опровергаваш слуховете, но не казваш истината!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари