Жители на варненско село сами си ремонтират улиците

0
“Викаме неволя, неволя и понеже не става, ние станахме неволята”, споделя жител на селото
“Викаме неволя, неволя и понеже не става, ние станахме неволята”, споделя жител на селото Снимка: кадър от БНТ

Улиците на село Китка не са ремонтирани изцяло от близо 30 години

Жителите на варненското село Китка сами се организираха и за няколко часа преобразиха облика на улиците, по които минават всеки ден, информира Нова Варна.

След дълго чакане за промяна, която така и не е дошла, живущите в селото сами са намерили начин за справяне с проблемите се.

Живущите в селото на улица “Лале” са се подготвили сами – с бетонобъркачки, лопати и камионите с пясък, борейки се сами с проблема на улицата с дупките. Според тях проблема съществува още от далечната 1993 г. От тогава досега улиците не са ремонтирани цялостно. Частиците ремонти не са били трайно ефективни, разказват местните. Селото се намира на 22 км от град Варна. Много хора пътуват от селото към града. Хората, живеещи в селото казват, че търпението им е изчерпано и настояват за сигурно и безопасно придвижване до техните домове.

“Коства ни ремонти, ние си познаваме местата на дупките и знаем как да ги заобикаляме, иначе който не е от тук, да му мисли”, разказва жител на селото.

“Викаме неволя, неволя и понеже не става, ние станахме неволята”, споделя друг от инициаторите на ремонта.

Към областна управа Варна през годините са били изпращани редица писма. Последната жалба, която е входирана от община Аврен е от месец август. В нея е включена и подписка, в която участват над 300 души. Стана ясно, че много време насам, за първи път вече има изготвен проект за пътя с издадено разрешение за строеж и започва избор на изпълнител.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари