Жители на русенски села останаха без пари за Великден

0
В Червена вода банкоматът се е повредил още миналата сряда
В Червена вода банкоматът се е повредил още миналата сряда Видео: TVN

Стотици жители на 5 русенски села останаха без пари по Великден, заради заради банкомат, оплакаха се потърпевши.

Устройството, монтирано в с. Червена вода, излязло от строя още миналата сряда, но проблемът и днес все още не беше отстранен, научихме от TVN.

Случаят с неработещия банкомат не е прецедент за Червена вода и то в празничните дни, разказаха жители на селото. Повечето възрастни хора разчитат на устройството, тъй като нямат възможност да отидат до Русе, макар че градът е само на 10-тина километра. „Има хора, които нямат близки да им дойдат за празниците, и ако останат без средства или не са успели да си вземат пенсиите – неудобство е“, коментираха жителите на Червена вода.

От TVN са позвънили на единствения телефона за връзка, оставен на банкомата. Оттам обаче не са се ангажирали, че още утре проблемът ще бъде отстранен. Дори напротив. Обяснили са, че до края на седмицата проблемът трябва да бъде решен.

Кметът на Червена вода, Румен Русев, се оказа в отпуск, но все пак пое ангажимент да се заеме със случая. А докато проблемът с банкомата бъде отстранен – хората ще трябва  да разчитат на заеми.

Източник: TVN
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари