5 русенски села останаха без пари през четирите почивни дни

0
Неработещ банкомат остави 5 села без пари
Неработещ банкомат остави 5 села без пари Видео: БНТ

Неработещ банкомат остави 5 села в Русенския регион без пари през четирите почивни дни. Устройството е единственото в село Червена вода и обслужва съседните населени места. От банката, поддържаща банкомата, обясниха, че проблемът е технически и работят по неговото отстраняване, предаде БНТ.

Повечето жители на Червена вода са възрастни хора, за които банкоматът е удобство и спестяване на време и разходи да пътуват близо 20 км до Русе. През почивните дни той е улеснение и за работещите, ако не са предвидили наличните си средства. Банкоматът обаче излязъл от строя още в петък вечерта.

Юлиян Стефанов: „Притесни ме, че просто ми трябваха пари и не можах да си изтегля нужната сума, която ми трябва. И четирите дни, нямаше откъде.”

Продавачката в един от хранителните магазини разказа, че й се наложило да дава продукти на вересия. Тази сутрин, в първия работен ден, хората отново отидоха до банкомата с надежда, че проблемът вече е отстранен, но останаха разочаровани.

Йордан Дончев: „Сега трябва да ходя до Русе да тегля пари. Имам майстори вкъщи, трябва да им платя, а не мога. Днес е работен ден, би трябвало сутринта да дойдат, да си го оправят.”

От кметството в Червена вода казаха, че повредите често се случват и досега ги отстранявали навреме. Въпреки това подали сигнал до банката, чиято собственост е автоматът.

Людмила Белчева – секретар на кметство Червена вода: “Банкоматът си има охранителна система, която се наблюдава директно от банката и хората са запознати с проблема. Всичко това идва от самото прекъсване на електрозахранването.”

От централния офис на банката обясниха, че повредите на банкомата се дължат на честите токови удари в селото. В случая се налага подмяна на батерията на аварийното захранващо устройство. Сутринта са изпратили заявка до сервизната фирма в Русе.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари