Жители на Херсон: В хуманитарна криза сме. Помощ!

0

Общински съветник пише, че не може да намери думи, за да опише действителното състояние на нещата

За хуманитарна катастрофа в Херсон алармират жителите на превзетия град. Там от сутринта се водят улични боеве между армиите на Русия и Украйна. Има и обстрелвани жилищни квартали твърди общинския съветник Юрий Стелмашенко в пост във фейсбук, предаде БГНЕС.

"Тук е истинска хуманитарна катастрофа. В града има пожари, на които не може да се реагира, тъй като придвижването е невъзможно заради постоянната стрелба. Хората седят без ток и светлина, защото екипите на енергото също не могат да излязат. Имаме и случаи на грабежи и мародерства от страна на руснаците. Но най-впечатляващото от всичко е, че дори не можем да съберем труповете. Не мога да намеря думи, за да опише действителното състояние на нещата в Херсон", пише общинският съветник.

"Градът е напълно обграден от руските военни. Днес те започнаха да стрелят срещу цивилни, бомбандираха училища и детски градини, подпалват къщи", съобщи и Галина Ляшевская, също общински съветник в Херсон. По думите ѝ руснаците не заплашват да застрелят спасителните екипи, които се опитват да си свършат работата.

Кадър разкрива военни превозни средства, които преминават в Херсонската област на Украйна от Крим през ГКПП "Каланчак", след като руският президент Владимир Путин разреши военна операция в Източна Украйна.

Юрий Стелмашенко призова да бъде отворен "зелен коридор" и възможност да се организират приоритетни дейности като гасене на пожарите и помощ на хората.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    ???
    Навай от Баку, кога свари да го снима, че и гърмежи монтирали, хората си стоят спокойно и нищо не правят !!!!????
  • 4
    1
    eeeee
    Много фейк това видео бе и децата разбраха, че гласовете са монтирани допълнително. Даже и дупки няма по асфалта, за какви пожари и стрелба по цивилни от страна на руснаците говорят тия???
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари