Жители на Червена вода настояват за обезщетения заради липсата на ток

1
Местен жител не е могъл да работи дни наред
Местен жител не е могъл да работи дни наред Видео: NOVA

Местните твърдят, че прекъсванията на тока са по 3-4 пъти на ден

Село в Русенско недоволства срещу енергоснабдителното дружество. Заради прекараните дни без ток жителите на Червена вода настояват за обезщетения. Кметът на селото Владимир Димитров каза, че вчера следобед е възстановено електрозахранването и до последната къща, предава NOVA.

Местен жител, който настоява за обезщетение, разказа, че преди това една седмица не е имало ток заради профилактика, общо 9-10 дни не е могъл да работи. Затова настоява за декември енергоснабдителното дружество да поеме сметката за ток заради пропуснати ползи. Хората в селото масово недоволстват заради техни извънредни разходи и повредени уреди. Всеки ден токът спира по 3-4 пъти, разказаха местните жители.

На запитване от Енерго-про казват, че електрозахранването в Червена вода е възстановено още в понеделник, а при „непреодолима сила” не възниква задължение за изплащане на обезщетение. Ще бъде изготвено уведомление обаче до местните жители, в което да се разясни как те могат да си потърсят правата, каза още кметът Владимир Димитров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    тия дружества
    имат по 5 души аварийна група за всички общини, щом държавата не ги задължава с нищо, що да не се гъбаркат с хората, а печалбите зад граница
  • 5
    4
    Мнение
    Те защото сините кметове не са били агенти на ДС и са нямали партиини книжки,ама никак даже.
  • 19
    3
    реалист
    Каква е тази "неопределима сила", да не би да е имало потоп, изригване на вулкан, смърч ?Цяло лято лежаха и не си свършиха работата, безхаберие , което по закон трябва да си вършат. Не може нещо да купиш наготово, да не го поддържаш толкова години, да него стопанисваш, да не вложиш малко средства за модернизиране, и да си изнасяш печаблбата в чужбина..Електроуредите изгарят заради нерегламентирано спиране на тока по4-5 пъти на ден.Като не си плащаш тока, те глобавят. Крайно време и Енергото да си праща като Монополист., а не само да ни използватЩе уведомим и омбудсмана на Българияия, щото русенският не става.
  • 6
    2
    войводата червенски
    Червена вода с червения кмет ви канят да пиете по една студена вода, че няма ток.
  • -3
    1
    Ей село Мечка
    Вие там как сте със тока целогодишно? Чорбата ври ли на котлона по два часа и половина? Кога ще Ви видим по телевизията? Новият кмет справя ли се със европейските предизвикателства?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари