52 далекопровода в Русенско са изключили

0
В Русенско няма ток, Енерго Про работят по отстраняване на авариите
В Русенско няма ток, Енерго Про работят по отстраняване на авариите

Към момента снежната покривка в Русе е 16 см., съобщиха от местната метеорологична станция.

Почистват се всички общински паркинги и такси за престой няма да се начисляват.

Това съобщиха от Община Русе. Водачите на автомобили могат да паркират на тях, за да не се получават струпвания в малките улици и да не се пречи на снегопочистващата техника. От общинската администрация отново апелират към водачите да не използват автомобилите си и да пътуват само в краен случай.

„Щабът за действие при тежки зимни условия на Община Русе работи денонощно и правим всичко възможно да осигурим на гражданите сигурност и спокойствие“, допълни координаторът и директор на дирекция „Обществен ред и сигурност“ Спасимир Димитров.

Ограничено е движението на всички автомобили по републиканската пътна мрежа в област Русе поради влошените метеорологични условия. Пътищата между Мартен – Николово и Николово – Червена вода също са недостъпни за движение.

Към момента обстановката в града е нормална при зимни условия – тротоари, спирки и улици се почистват с наличната техника. На територията на общината работят всички 58 машини.

52 далекопровода в Русенско са изключили заради силния вятър. Екипи на Енерго Про работят по отстраняване на авариите, ще бъде поискана и помощ от модулното формирование на българската армия, като с техника да се стигне до непроходимите места. В Русенско няма ток. Електричество в петък сутринта ползваха само в град Русе, село Ряхово и в някои части от град Сливо поле.

Всички останали населени места в областта са без ток. Електричеството примигва на моменти и в Русе. Вода няма в четири населени места - Тетово, Малко Враново, Голямо Враново и Борисово, съобщи губернаторът на Русе Стефко Бурджиев. Всички пътища в областта остават са затворени. ГКПП "Дунав мост" е отворен и почистен, но тежкотоварните камиони са спрени и от румънската страна.

За момента няма сигнали за бедстващи хора. Създадена е организация болните на хемодиализа и родилките да бъдат транспортирани до русенската болница. Пътищата между селата Мартен - Николово и Николово - Червена вода остават затворени за движение. Има сигнал за закъсали пет автомобила с пътници, сред които и деца, в участъка Мартен-Николово, като снегопочистваща техника се опитва да достигне до тях. Снегорин е аварирал по пътя Русе-Разград.

Машината е излязла от шосето заради ниската видимост от силния вятър и навяванията. През нощта срещу петък, виелицата в Русе бе съчетана и с гръмотевична буря, със светкавици. Според хидрометеоролозите, това е явление, което е ненормално за сезона и се случва много рядко.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари